kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

A Wellington-bélszín receptje

A Wellington-bélszín receptje
Így lesz omlós és szaftos

A Wellington-bélszínt nem olyan nehéz elkészíteni, így karácsonykor érdemes vele megpróbálkozni.

Forrás: Femina.hu
2010.12.17.

A legegyszerűbb húsokat is feldobja, ha leveles tésztába tekercseled őket. Ezért annyira különleges a Wellington-bélszín. Bár elsőre biztosan az éttermi csoda ugrik be, te magad is könnyedén elkészítheted. Nem lesz másra szükséged, mint egy szép szelet húsra, némi gombára és sonkára, na meg persze a tésztára és a fűszerekre.

Próbáld ki mesés receptünket, mely akár a karácsonyi vacsorán is biztosan megállja a helyét!

Wellington-bélszín

Hozzávalók:

  • 50 dkg bélszín
  • 30 dkg gomba
  • 8 dkg vaj
  • 8 dkg szárított sonka
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • rozmaring
  • bors

A vajat olvaszd fel, és a hús mindkét oldalát süsd meg rajta. Közben sózd, borsozd ízlésed szerint, és szórd meg rozmaringgal is. Ezután vedd ki a húst, és hagyd kihűlni. A vajra dobd rá a felszeletelt gombát, és szórd meg a felaprított petrezselyemmel. A kiengedett leveles tésztát nyújtsd ki, majd vágd akkorára, hogy a húst teljesen körbeérje. Fektess rá sonkaszeleteket a tésztára, oszlasd el rajta a hagymát, végül az alsó harmadára tedd a húst.

Tekerd fel, és a két szélét hajtsd be, hogy a töltelék benne maradjon. A batyu tetejét kend meg tojássárgájával, majd csúsztasd a tepsit előmelegített sütőbe. Attól függően, hogy mennyire átsülve szereted a húst, annyi ideig süsd.

16 fortély a tökéletes húshoz
16 fortély a tökéletes húshoz
Képeken a legfinomabb fűszeres húsokÍnycsiklandó sültekMilyen ételhez milyen bor illik?13 súlyos konyhai bakiFinomságok a hidegbenA tökéletes házi gyros receptje7 recept vacsorára 30 perc alatt 17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!14 konyhai praktika, amit ismerned kell!15 csodás fűszernövény

Még nincs hozzászólás

Marhasült polentával - Isteni karácsonyi fogás

A marhasült igazán pasis étel, úgyhogy, ha párod kedvében szeretnél járni karácsonykor, készítsd el receptünket polentával!
Recept

Omlós borjúsült római tálban - Nem olyan nehéz, mint gondolod

A borjúhús a legfinomabb húsok egyike, így hát ne hagyd ki a hétvégén receptünket!
Recept
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.