kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

A Wellington-bélszín receptje

A Wellington-bélszín receptje
Így lesz omlós és szaftos

A Wellington-bélszínt nem olyan nehéz elkészíteni, így karácsonykor érdemes vele megpróbálkozni.

Forrás: Femina.hu
2010.12.17.

A legegyszerűbb húsokat is feldobja, ha leveles tésztába tekercseled őket. Ezért annyira különleges a Wellington-bélszín. Bár elsőre biztosan az éttermi csoda ugrik be, te magad is könnyedén elkészítheted. Nem lesz másra szükséged, mint egy szép szelet húsra, némi gombára és sonkára, na meg persze a tésztára és a fűszerekre.

Próbáld ki mesés receptünket, mely akár a karácsonyi vacsorán is biztosan megállja a helyét!

Wellington-bélszín

Hozzávalók:

  • 50 dkg bélszín
  • 30 dkg gomba
  • 8 dkg vaj
  • 8 dkg szárított sonka
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • rozmaring
  • bors

A vajat olvaszd fel, és a hús mindkét oldalát süsd meg rajta. Közben sózd, borsozd ízlésed szerint, és szórd meg rozmaringgal is. Ezután vedd ki a húst, és hagyd kihűlni. A vajra dobd rá a felszeletelt gombát, és szórd meg a felaprított petrezselyemmel. A kiengedett leveles tésztát nyújtsd ki, majd vágd akkorára, hogy a húst teljesen körbeérje. Fektess rá sonkaszeleteket a tésztára, oszlasd el rajta a hagymát, végül az alsó harmadára tedd a húst.

Tekerd fel, és a két szélét hajtsd be, hogy a töltelék benne maradjon. A batyu tetejét kend meg tojássárgájával, majd csúsztasd a tepsit előmelegített sütőbe. Attól függően, hogy mennyire átsülve szereted a húst, annyi ideig süsd.

16 fortély a tökéletes húshoz
16 fortély a tökéletes húshoz
Képeken a legfinomabb fűszeres húsokÍnycsiklandó sültekMilyen ételhez milyen bor illik?13 súlyos konyhai bakiFinomságok a hidegbenA tökéletes házi gyros receptje7 recept vacsorára 30 perc alatt 17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!14 konyhai praktika, amit ismerned kell!15 csodás fűszernövény
Betöltés...

Még nincs hozzászólás
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.