kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

A vékony, olasz pizzatészta receptje

A vékony, olasz pizzatészta receptje
Plusz házi paradicsomszósz

Ne a telefonért nyúlj, ha pizzára vágysz, inkább süsd meg te magad, majdnem olyan egyszerű.

Szerző: Egresi Kata
Forrás: Femina.hu
2011.01.25.

A pizza a nyugati világ egyik kedvenc eledele, de nemcsak rendelheted, hanem magad is megsütheted, bár természetesen munkásabb, mint a kedvenc pizzázódat feltárcsázni, de igazi közösségi program.

Ha pedig megvan a pizzatészta, akkor készíts paradicsomszószt is házilag. Ezt ráadásul elteheted későbbre is.

Pizzatészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 4 evőkanál olaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl víz

Az élesztőt morzsold bele a langyos vízbe, és hagyd felfutni. Ezután keverd össze a liszttel, majd a masszát gyúrd össze az olajjal, és sózd meg egy kicsit. Pihentesd fél órát szobahőmérsékleten a tálat letakarva, majd borítsd ki egy lisztezett deszkára. Kézzel vegyél le belőle egy öklömnyi darabot, és formázd kör alakúra, majd tedd kiolajozott tepsire, és kend meg paradicsomszósszal.

Ha nem szeretnél a formázással bajlódni, akkor tepsibe is simíthatod, de ekkor nem biztos, hogy nagyon vékony lesz.

Így csinálja egy olasz

Ha nem vagy gyakorlott a konyhában, és nem tudod, mitől lesz jó a pizza, akkor hallgasd meg a pizza hazai nagykövetét, Giannit.

Az olasz pizzatészta receptje

A pizzatészta elkészítése nem nehéz, bár kissé időigényes. Ha mégis szívesen sütnél otthon, ahelyett, hogy rendelsz, ne hagyd ki videónkat.

Dátum: 2012. december 16.
Készítette: Femina.hu

Paradicsomszósz

Hozzávalók:

  • 50 dkg paradicsom
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál oregánó
  • őrölt feketebors

A paradicsomok alját vágd be, majd mártsd egy percre forró vízbe, és húzd le a héjukat, aprítsd fel őket, a magját eltávolíthatod, de a szószban is hagyhatod.  Olívaolajon kezdd el párolni, majd add hozzá a fűszereket és a zúzott fokhagymát, 15-20 percig főzd.

Isteni tészták minden napra
Isteni tészták minden napra
A legfinomabb olasz ételek receptjei7 finom tésztaételA tökéletes házi gyros receptjeA legfinomabb zsírégető salátákMilyen ételhez milyen bor illik?Frissítő-hűsítő levesek14 csodás étel krumplival13 tésztafőzési fortély17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!A legfinomabb muffinok

2 hozzászólás
morning25       2012-09-21 19:30
3.
Szia. Megtudnád mondani, hogy kb. hány főre elég ez a tészta mennyiség? Előre is köszi
válasz a 2. kommentre (szerecsendio - 02-03)
szerecsendio       2012-02-03 17:27
2.
A vékony, olasz pizza tészta nagyon jól sikerült, gyors és hihetetlenül egyszerű! Minden várakozásomat fölülmúlta! Próbáljátok ki!

Isteni pestós spagetti 10 perc alatt - A leggyorsabb vacsora

A pesto igazi olasz kincs, hiszen isteni finom, és percek alatt komplett vacsorát készíthetsz belőle.
Recept

Cuki minipizzák kicsiknek és nagyoknak - Hipp-hopp kész

A pizzára lehetetlen nemet mondani, pláne akkor, ha aprócska, formás körökből készült.
Recept
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.