kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

A tökéletes tatárbifsztek receptje

A tökéletes tatárbifsztek receptje

A darált marhahús nyersen bizarrul hangzik, de a tatárbifsztek annál jobban. Tudd meg a titkait, és azt is, mit készíthetsz belőle.

Szerző: Fehér Ági
Forrás: Femina.hu
2010.05.18.

A tatárbifsztekről általában kemény férfiak jutnak egy nő eszébe, pedig ez a különleges húsétel ugyanúgy lehet a hölgyek kedvence is.

16 fortély a tökéletes húshoz
16 fortély a tökéletes húshoz
Képeken a legfinomabb fűszeres húsokÍnycsiklandó sültekMilyen ételhez milyen bor illik?13 súlyos konyhai bakiFinomságok a hidegbenA tökéletes házi gyros receptje7 recept vacsorára 30 perc alatt 17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!14 konyhai praktika, amit ismerned kell!15 csodás fűszernövény

És az is biztos, hogy az ellenkező nem tagjai igencsak vonzónak találhatnak egy ételben is bevállalós nőt.

A titok a jó minőségű húsban rejlik, nem szabad rajta spórolni. A legjobb bélszínből készíteni, de a hátszín is megfelelő, a hentessel pedig kétszer le kell daráltatni a húst.

Tatárbifsztek

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg bélszín
  • fejenként egy tojássárgája
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • őrölt bors

A hozzávalókat keverd össze jó alaposan, majd kis tálkákban szervírozd pirítóssal és könnyű vörösborral. Ha több embernek készíted, akkor mindig számolj rá a nagy gyomrúak miatt.

Ha nem fogy el a hús, ami szinte elképzelhetetlen, akkor készíts belőle más finomságokat.

A hozzávalókat külön is felszolgálhatod, hogy mindenki a maga ízlése szerint keverje össze. Ilyenkor készíts egy kis húsfészket, és üsd bele a tojássárgáját a közepébe.

Hamburger

Hozzávalók:

  • hamburgerzsömle
  • paradicsom
  • hagyma
  • uborka
  • salátalevelek
  • mustár
  • ketchup

A húsból lapogass pogácsákat, és kevés forró olajon süsd ki, majd tedd a zsömlébe, pakold rá a szokásos zöldségeket, és már kész is.

Betöltés...

Csevap

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált marhahús
  • 40 dkg darált sertéshús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

A húsokat keverd össze a felaprított hagymával és a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymával, majd formálj belőle kolbászkákat, és süsd ki kevés olajon. Ha az időjárás engedi, akkor a csevapot és a húspogácsát is kisütheted grill felett.

Még nincs hozzászólás
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.