kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

A tökéletes sajtos pogácsa receptje

A tökéletes sajtos pogácsa receptje

A pogácsa a baráti összejövetelek lelke. Próbáld ki receptjeinket, hogy még különlegesebbé tedd ezeket az alkalmakat.

Forrás: Femina.hu
2010.02.09.

Tipikus vendégváró apróságok, nem tipikus ízekkel. Ha valami újdonsággal szeretnéd meglepni látogatóidat, próbáld ki pogácsareceptjeinket, melyekkel biztosan sikert aratsz.

Minden, ami a tökéletes sütihez kell
Minden, ami a tökéletes sütihez kell
A legfinomabb muffinokA legfinomabb gyümölcsös sütemények receptjei képpelCsodaszép cupcake-variációk17 csodás desszertÍgy készül a tökéletes linzertésztaCsokis sütik minden alkalomraA tökéletes piskóta titka17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!Csodás koktélok13 súlyos konyhai baki

A tésztát akár előző este is meggyúrhatod, még jót is tesz neki, ha egy éjszakát áll a hűtőben.

Sajtos pogácsa

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 40 dkg trappista sajt
  • 30 dkg vaj
  • 6 kanál tejföl
  • 6 dkg élesztő
  • 2 tojás
  • 1 dl tej

Az élesztőt langyos, cukros tejben futtasd fel. A lisztbe morzsold bele a vajat. Tedd bele az élesztőt, majd gyúrd hozzá a tejfölt, az egyik tojást és 10 dkg reszelt sajtot. Ízlés szerint sózd meg.

30 percig pihentesd. Belisztezett deszkán nyújtsd ki 2-3 cm vastagra. A másik tojást verd fel, és kend rá a kinyújtott tésztára. A maradék sajtot szórd rá, majd 5 cm átmérőjű körökre szaggasd ki. Előmelegített sütőben süsd aranybarnára.

Juhsajtos pogácsa

Hozzávalók:

  • 65 dkg liszt
  • 35 dkg juhsajt
  • 10 vaj
  • 5 dkg élesztő
  • 5 tojás
  • 2 dl tej

A tejet langyosítsd meg, és morzsold bele az élesztőt. A sajtot reszeld le. Négy tojást válassz ketté, és a sárgákat a liszttel, a vajjal, 30 dkg reszelt sajttal, az élesztővel és ízlés szerinti sóval gyúrd össze. Takard le, és meleg helyen keleszd kétszeresére. Belisztezett deszkán nyújtsd ki 2 cm vastagságúra, és 4 cm átmérőjű tésztákat szaggass belőle. A megmaradt tojást verd fel, és kend meg vele a pogácsák tetejét. Szórd meg a maradék juhsajttal, és előmelegített sütőben süsd meg.

Káposztás pogácsa

Hozzávalók:

  • 80 dkg édeskáposzta
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg túró
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás
  • ½ dl tej
  • olaj
A káposztát reszeld le, majd sózd meg. Hagyd, hogy kicsit pihenjen, és csavard ki. Olajon pirítsd meg, majd hagyd kihűlni. A langyos, cukros tejben futtasd fel az élesztőt. A lisztbe morzsold bele a vajat, és öntsd bele az élesztőt. Tedd bele a tojássárgát, a túrót, a tejfölt, sózd ízlés szerint, majd öntsd bele a kihűlt káposztát. Gyúrd össze, takard le, és keleszd meg. Nyújtsd ujjnyi vastagra, és szaggasd ki. Előmelegített sütőben süsd készre.
Betöltés...

Tepertős pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 40 dkg tepertő
  • 10 dkg vaj
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 dl tejföl
  • 1 tojás

A langyos, cukros tejben futtasd fel az élesztőt. A lisztbe morzsold bele a vajat, öntsd bele az élesztős tejet, a tejfölt és ízlés szerint a sót, majd alaposan gyúrd össze. A belisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát 1 cm vastagra. Daráld le a tepertőt, majd kend rá a tetejére. Csavard fel a tésztát alulról, majd nyújtsd ki, és a két oldalát hajtsd egymásra. Takard le, és fél órát pihentesd. A nyújtást-hajtogatást még háromszor ismételd meg - a pihentetéssel együtt. Végül nyújtsd ujjnyi vastagra, és a tetejét vagdald be. Szaggasd ki tetszés szerinti nagyságúra. A tojást válaszd ketté, majd a sárgájával kend meg a pogácsák tetejét. Előmelegített sütőben süsd meg.

Leadképünk a http://sutisnene.blogspot.com blogoldalról származik.

2 hozzászólás
Xtina23       2013-05-13 09:34
3.
Szerintem nem, én is szoktam beletenni. Bár az tény, hogyha túl sokat teszel, akkor kicsit elnehezíti a tésztát.
válasz a 2. kommentre (boribakter - 05-12)
boribakter       2013-05-12 12:51
2.
A sajtos pogácsánál nem ugrik össze a tészta a beletett sajttól?
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.