kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

A tökéletes resztelt máj receptje

A tökéletes resztelt máj receptje
Plusz 3 májas recept

Ne félj a májtól, ha egy alapvető szabályt betartasz, akkor nem lesz kemény.

Szerző: Debreceni Andi
Forrás: Femina.hu
2010.09.03.

Sokan félnek a máj elkészítésétől, mert könnyen el lehet rontani, megkeményedhet. Ezt egyszerűen elkerülheted, ha nem sózod.

16 fortély a tökéletes húshoz
16 fortély a tökéletes húshoz
Ínycsiklandó sültek7 recept vacsorára 30 perc alatt Képeken a legfinomabb fűszeres húsokMilyen ételhez milyen bor illik?13 súlyos konyhai bakiFinomságok a hidegbenA tökéletes házi gyros receptje17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!14 konyhai praktika, amit ismerned kell!15 csodás fűszernövény

Amennyiben ezt a szabályt betartod, mesés ételkülönlegességeket készíthetsz belőle, melyekből egy kiváló borral kísérve remek vacsora válhat.

Ne habozz hát, készítsd el receptjeinket, és lepd meg párod egy gyertyafényes vacsorával!

Resztelt máj

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertésmáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • 1 teáskanál majoránna
  • bors

Az olajat hevítsd fel, és a felaprított hagymát pirítsd meg rajta. A májat mosd meg, és papírtörlővel töröld szárazra. Vágd vékony csíkokra, és, ha a hagyma már kezd sárgulni, add hozzá. Állandó forgatás mellett egy-két percig süsd. Szórd meg közben pirospaprikával, majoránnával és borssal. Pár perc letelte után már tálalhatod is.

Májas vagdalt

Hozzávalók:

  • 25 dkg sertésmáj
  • 25 dkg krumpli
  • 2 dkg liszt
  • 2 tojás
  • olaj
  • majoránna
  • bors

A krumplit hámozd meg, majd reszeld le. A májat daráld le, és keverd össze a krumplival, valamint ízesítsd sóval, borssal. Add hozzá a tojásokat, illetve annyi lisztet, hogy a massza összeálljon. Pihentesd kicsit, és vizes kézzel formázz gombócokat. Olajban süsd ki őket, és akár egy szelet ropogós kenyérrel, akár valamilyen salátával tálald.

Tepsiben sült máj

Hozzávalók:

  • 80 dkg máj
  • 2 tojás
  • 1 szikkadt zsemle
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál vaj
  • majoránna
  • bors

A zsemlét áztasd be hideg vízbe. A májat daráld le, és a tojásokkal, a felaprított petrezselyemzölddel, a vajjal és a kinyomkodott zsemlével dolgozd össze. Ízlésed szerint majoránnával és borssal ízesítsd. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen oszlasd el a masszát, és süsd meg. Petrezselymes krumplival az igazi.

Betöltés...

Májas-zöldséges ragu

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertésmáj
  • 30 dkg leveszöldség
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor kapor
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál tárkony
  • bors

A leveszöldségeket tisztítsd meg, majd darabold fel. Két evőkanál olajon pirítsd meg őket, sózd meg, és egy deci vízzel öntsd fel. Párold puhára, és szórd meg tárkonnyal, majoránnával, borssal. Ha puha, keverd hozzá a feldarabolt májat, a tejfölt és az apróra vágott kaprot, majd a petrezselyemzöldet is. Hagyd, hogy a ragu picit besűrűsödjön, és valamilyen burgonyás körettel kínáld.

Még nincs hozzászólás
Címkék: húsételek, máj, recept
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.