A tökéletes olasz rizottó alapreceptje
A rizottót igazán egyszerű elkészíteni, ha jó minőségű alapanyagokat vásárolsz hozzá. Most eláruljuk, hogyan készül az olasz változat!
Egy kiadós olasz vacsorához nem kell rögtön drága éttermet választanod, a rizottót te is könnyedén elkészítheted.
Receptünk segítségével mesés alapot főzhetsz, amelyet tetszésed szerint olyan finomságokkal gazdagíthatsz, mint egy marék vegyes zöldség, illetve hal.
Ezenkívül szükséged lesz egy csomag kerekszemű rizottórizsre és némi fehérborra, ebben rejlik ugyanis a tökéletes olasz rizottó titka.
Rizottóalap
Hozzávalók:
- 30 dkg kerekszemű rizs
- 5 dkg vaj
- 2 dl fehérbor
- 1 fej vöröshagyma
- fél liter zöldségleves
- reszelt parmezán
A hagymát aprítsd fel, és szórd rá a felforrósított vajra. Dinszteld meg, majd add hozzá a mosatlan rizst. Addig kevergesd, míg a megpirul, ezután öntsd fel a felmelegített borral.
A rizs főzésében rejlik a titok
A párolt rizs elkészítése nem nagy ördöngösség, de ha biztosra szeretnél menni az elkészítését illetően, nézd meg videónkat!
Főzd egészen addig, míg elpárolog az alkohol, majd kis adagokban add hozzá a zöldséglevest is, folytonos kevergetés mellett.
Mindig várd meg, míg az előző adag leves elfő, csak aztán öntsd fel újabbal. Végül keverd hozzá a maradék vajat, és már fogyaszthatod is. Tálaláskor szórd meg reszelt parmezánnal a tetejét.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- pizza
- paradicsom
A vékony, olasz pizzatészta receptje
- paradicsom
- tészta
Az eredeti olasz canelloni receptje
- olasz
- fűszer