kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

A tökéletes olasz rizottó alapreceptje

A tökéletes olasz rizottó alapreceptje

A rizottót igazán egyszerű elkészíteni, ha jó minőségű alapanyagokat vásárolsz hozzá. Most eláruljuk, hogyan készül az olasz változat!

Szerző: Debreceni Andi
Forrás: Femina.hu
2011.02.28.

Egy kiadós olasz vacsorához nem kell rögtön drága éttermet választanod, a rizottót te is könnyedén elkészítheted.

Receptünk segítségével mesés alapot főzhetsz, amelyet tetszésed szerint olyan finomságokkal gazdagíthatsz, mint egy marék vegyes zöldség, illetve hal.

Ezenkívül szükséged lesz egy csomag kerekszemű rizottórizsre és némi fehérborra, ebben rejlik ugyanis a tökéletes olasz rizottó titka.

Rizottóalap

Hozzávalók:

  • 30 dkg kerekszemű rizs
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl fehérbor
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél liter zöldségleves
  • reszelt parmezán

A hagymát aprítsd fel, és szórd rá a felforrósított vajra. Dinszteld meg, majd add hozzá a mosatlan rizst. Addig kevergesd, míg a megpirul, ezután öntsd fel a felmelegített borral.

A rizs főzésében rejlik a titok

A párolt rizs elkészítése nem nagy ördöngösség, de ha biztosra szeretnél menni az elkészítését illetően, nézd meg videónkat!

A tökéletes rizs elkészítése: párolt és pirított változat

Ha kemény vagy éppen túlfőzőtt rizst tálalsz az étel mellé, akkor oda az egész fogás. Videónkból megtudhatod, hogyan lesz ízes, pergős és csak épphogy ragadós.

Dátum: 2011. március 5.
Készítette: Femina.hu

Főzd egészen addig, míg elpárolog az alkohol, majd kis adagokban add hozzá a zöldséglevest is, folytonos kevergetés mellett.

Milyen ételhez milyen bor illik?
Milyen ételhez milyen bor illik?
7 finom tésztaételIsteni tészták minden napraA legfinomabb olasz ételek receptjei14 csodás étel krumplival14 konyhai praktika, amit ismerned kell!15 csodás fűszernövényÍnycsiklandó sültekCsodás koktélokFinomságok a hidegbenA tökéletes házi gyros receptje

Mindig várd meg, míg az előző adag leves elfő, csak aztán öntsd fel újabbal. Végül keverd hozzá a maradék vajat, és már fogyaszthatod is. Tálaláskor szórd meg reszelt parmezánnal a tetejét.

Betöltés...

Még nincs hozzászólás
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.