A tökéletes olasz rizottó alapreceptje

A rizottót igazán egyszerű elkészíteni, ha jó minőségű alapanyagokat vásárolsz hozzá. Most eláruljuk, hogyan készül az olasz változat!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy kiadós olasz vacsorához nem kell rögtön drága éttermet választanod, a rizottót te is könnyedén elkészítheted.

Receptünk segítségével mesés alapot főzhetsz, amelyet tetszésed szerint olyan finomságokkal gazdagíthatsz, mint egy marék vegyes zöldség, illetve hal.

Ezenkívül szükséged lesz egy csomag kerekszemű rizottórizsre és némi fehérborra, ebben rejlik ugyanis a tökéletes olasz rizottó titka.

Rizottóalap

Hozzávalók:

  • 30 dkg kerekszemű rizs
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl fehérbor
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél liter zöldségleves
  • reszelt parmezán

A hagymát aprítsd fel, és szórd rá a felforrósított vajra. Dinszteld meg, majd add hozzá a mosatlan rizst. Addig kevergesd, míg a megpirul, ezután öntsd fel a felmelegített borral.

A rizs főzésében rejlik a titok

A párolt rizs elkészítése nem nagy ördöngösség, de ha biztosra szeretnél menni az elkészítését illetően, nézd meg videónkat!

Főzd egészen addig, míg elpárolog az alkohol, majd kis adagokban add hozzá a zöldséglevest is, folytonos kevergetés mellett.

Milyen ételhez milyen bor illik?

Nézegess képeket!

Elolvasom

Mindig várd meg, míg az előző adag leves elfő, csak aztán öntsd fel újabbal. Végül keverd hozzá a maradék vajat, és már fogyaszthatod is. Tálaláskor szórd meg reszelt parmezánnal a tetejét.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük