A tökéletes máglyarakás receptje

Bár a máglyarakás nem tartozik a legegyszerűbb desszertek közé, érdemes megpróbálkoznod vele, mert rendkívül finom.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szerencsére almás sütit az év bármely szakában készíthetsz, hiszen ez a gyümölcs mindig kapható. Ha ódzkodsz a sima almás pitétől, próbáld ki a mesés máglyarakást és néhány másik remek almás receptünket, melyek biztosan nem okoznak majd csalódást.

Minden, ami a tökéletes sütihez kell

Nézegess képeket!

Elolvasom

Egyet ne feledj, készíts sokat belőlük, mert a család biztosan percek alatt felfalja.

Máglyarakás

Hozzávalók:

  • 70 dkg alma
  • 25 dkg kalács
  • 20 dkg baracklekvár
  • 15 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 5 tojás
  • 1 citrom
  • 1 narancs
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj
  • fél rúd vanília

A tejbe reszeld bele a citrom- és a narancshéjat, kapard bele a vanília magját, majd forrald fel. Öntsd rá a kalácsszeletekre, és hagyd, hogy alaposan felszívják. A tojássárgákat 6 dkg cukorral keverd habosra, és forgasd szintén a kiflikhez. Egy tepsit vajazz ki, majd az alját rakd ki a kiflivel. A meghámozott almákat szeleteld fel, és tedd egy lábosba. Facsard rá a citrom és a narancs levét, szórj rá 3 dkg cukrot és fahéjat. Párold meg őket, majd rétegezd a kiflikre. Ha kihűlt, kend meg baracklekvárral a tetejét, és nagyjából 20 percig süsd. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd keverd hozzá a maradék cukrot óvatosan. Ha letelt a 20 perc, vedd ki a sütit a sütőből, és óvatosan simítsd rá a habot. Tedd vissza, és süsd aranysárgára 10-15 perc alatt.

Máglyarakás másképp

Hozzávalók:

  • 50 dkg alma
  • 10 dkg cukor
  • 7 szikkadt kifli
  • 7 dkg mazsola
  • 6 tojás
  • 5 dl tej
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 kiskanál fahéj
  • fél kiskanál reszelt citromhéj

A kifliket szeleteld fel. A mazsolát vízzel forrázd le. Az almát hámozd meg, majd szeleteld fel. Egy tepsit vajazz ki, és tedd bele a kifliszeleteket, majd rá az almákat. A tejet és a tejszínt öntsd össze, majd forrald fel. Vedd le a tűzhelyről, és add hozzá a tojásokat, a citromhéjat, a cukrot, a vaníliás cukrot, valamint a fahéjat. Keverd össze alaposan, és öntsd az almák tetejére. A vajat darabold fel, és tedd a tetejére. Előmelegített sütőben 50-60 perc alatt süsd készre.

Tejfölös almás

Hozzávalók:

  • 50 dkg porcukor
  • 50 dkg rétesliszt
  • 6 alma
  • 2 pohár tejföl
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • fahéj
  • cukor

A tojást a cukorral keverd habosra, majd szórd bele a lisztet, a sütőport, és add hozzá a tejfölt. Egy tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a masszát. A tetejét szórd meg fahéjjal és cukorral ízlésed szerint, majd előmelegített sütőben süsd készre.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Krémes almás sütemény

Hozzávalók a tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 4 evőkanál tejföl
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor

Hozzávalók a krémhez:

  • 1 l tej
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 2 csomag vaníliás puding

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 1,5 kg alma
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál vaj
  • fél kávéskanál fahéj

A tésztához való alapanyagokat gyúrd össze, és oszd három részre. Nyújtsd ki őket, majd süss belőlük egy-egy tésztalapot. A pudingport a csomagolásán leírtak alapján főzd meg, majd keverd hozzá a tojásokat és a vaníliás cukrot. Ha kihűlt, a vajjal habosra kevert cukrot öntsd hozzá. Az almát reszeld le, és pici vajon párold meg. Szórd meg cukorral, fahéjjal, és keverd alaposan össze. Az egyik lapra rétegezz az almás masszából, majd tegyél rá egy lapot. Folytasd a rétegezést, míg el nem fogynak a hozzávalók, és már tálalhatod is.

Leadképünk a bylilith.freeblog.hu blogoldalról származik.

Ezt is szeretjük