kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

A tökéletes linzertészta receptje

A tökéletes linzertészta receptje
Plusz 4 sütemény

A linzer remek vendégváró sütemény, amit úgy variálhatsz, ahogy jólesik, csak egy tökéletes recept kell hozzá.

Forrás: Femina.hu
2010.10.19.

A linzertészta titka, hogy omlós, mégsem morzsálódik. Most megtudhatod, hogyan lehet a tökéletes változatot elkészíteni, illetve kipróbálhatod magad a különféle linzeralapú sütemények terén is.

Minden, ami a tökéletes sütihez kell
Minden, ami a tökéletes sütihez kell
A legfinomabb gyümölcsös sütemények receptjei képpelA legfinomabb muffinokCsodaszép cupcake-variációk17 csodás desszertÍgy készül a tökéletes linzertésztaCsokis sütik minden alkalomraA 7 legjobb édesség, ami alig hizlalA tökéletes piskóta titka17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!Csodás koktélok

Ha vendégeket vársz, ez lehet a tökéletes desszert, mert gyorsan elkészül, nagyon finom, illetve olcsó is. Ráadásul egy fémdobozban tárolva akár több mint egy hétig eláll, és puha is marad.

A tökéletes linzertészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg vaj
  • 30 dkg rétesliszt
  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg porcukor
  • 4 tojássárgája
  • 2 evőkanál tejszín

A vajat morzsold bele a lisztbe. Keverd hozzá a porcukrot, a tojássárgát és a tejszínt. Gyúrd össze, és tedd hűtőbe néhány órára. Ezután vedd ki a hűtőből, és lisztezett deszkán nyújtsd ki. Szaggasd ki, és ízlésed szerinti lekvárral ragassz össze két kiszaggatott formát. Végül tedd előmelegített sütőbe, és süsd aranybarnára.

Almás linzer

Hozzávalók a tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 5 evőkanál tejföl
  • 2 tojás
  • csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 1 kg alma
  • 5 evőkanál cukor
  • darált dió
  • fahéj

Az almát hámozd meg, majd reszeld le. Szórd rá az öt evőkanálnyi cukrot, és szórd meg ízlésed szerint fahéjjal, majd hagyd állni. A lisztbe morzsold bele a vajat, szórd bele a cukrot és a csipetnyi sót. Add hozzá az egyik tojást és a tejfölt, és gyúrd össze a tésztát. Válaszd két részre, és az egyiket nyújtsd ki a tepsid méretére. Szórd rá a kinyomkodott almát, és fedd be a másik kinyújtott tésztával. A másik tojást verd fel, és kend meg a süti tetejét. Szurkáld meg egy villával néhány helyen, és előmelegített sütőben süsd aranybarnára.

Lekváros linzerkarika

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 3 tojássárgája
  • 1 kis üveg baracklekvár
  • 1 citrom reszelt héja

A vajat a lisztbe morzsold bele. Adj hozzá két tojássárgáját, a cukrot, a citromhéjat és csipetnyi sót. Gyúrd össze, csomagold bele egy fóliába, és tedd hűtőbe fél órára. Lisztezett deszkán nyújtsd ki fél centisre, és tetszés szerinti sütiszaggatóval szaggasd ki. A tésztalapok felének a közepét szúrd ki, és kend meg őket tojással. Előmelegített sütőben 10-15 perc alatt süsd meg őket. Ha kihűltek, egy sima és egy kiszúrt tetejű lapot ragassz össze lekvárral, és hagyd, hogy rendesen összetapadjanak, csak azután tálald.

Bécsi linzertorta

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált keksz
  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 3 dl baracklekvár
  • 2 tojás
  • 2 dkg vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • 1 citrom
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • fél dl rum

A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra. Add hozzá a diót, a keksz nagy részét, a tojásokat, a lisztet és a lereszelt citromhéjat. Keverd bele a rumot és a tejet, és robotgéppel keverd össze a tésztát. Egy tortaformát vajazz ki, szórd be a maradék darált keksszel, és öntsd bele a masszát. Kend meg a tetejét a baracklekvárral, és előmelegített sütőben süsd készre.

Isler

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg darált dió
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 10 dkg tortabevonó
  • 2 tojás
  • 1 kis üveg ízlés szerinti lekvár
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • vaj

A lisztet, a darált diót, a vajat, a cukrot, a tojásokat, a vaníliás cukrot, valamint a sütőport keverd össze. Csomagold fóliába, és fél órára tedd hűtőbe. Lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát, szaggasd ki kör alakú szaggatóval, és előmelegített sütőben 12-15 perc alatt süsd meg a lapocskákat. Ha kihűltek, ragaszd őket össze lekvárral. Végül a tortabevonót olvaszd fel pici vajjal, és csorgasd rá a kész islerekre.

Még nincs hozzászólás
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.