kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

A tökéletes házi ravioli receptje

A tökéletes házi ravioli receptje
Plusz tejszínes szószok

Az olaszos ízeket lehetetlen megunni. Ha te is az itáliai konyha rajongója vagy, próbáld ki házias receptünket!

Forrás: Femina.hu
2010.12.16.

A párnácskára emlékeztető tészta az itáliai konyha jellegzetes képviselője, de nem kell egészen Olaszországig menned ahhoz, hogy egyél belőle. A raviolit otthon is könnyedén elkészítheted, mindenféle különösebb mutatvány nélkül.

Töltelék nélkül, szósszal meglocsolva is igazán finom, de készítheted akár gombásan, húsosan vagy spenótosan is. Próbáld ki receptünket, és döntsd el te magad, hogy melyik változat mellett voksolsz!

Ravioli

Hozzávalók:

  • 10 dkg liszt
  • 1 tojás

A lisztet a tojással gyúrd össze, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki. A tésztát készítheted úgy is, hogy kis batyukat vágsz ki belőle egy derelyevágó segítségével.

Ezek így töltetlenek lesznek, de a szósz remekül feldobja őket. Azonban úgy is készítheted, hogy a tészta egyik felére tetszőleges tölteléket teszel. A diónyi töltelékeket egymástól néhány centi távolságra tedd, majd hajtsd rá a tészta másik felét.

Bármelyik változatot készíted, nyomkodd ki a levegőt belőle, és derelyevágóval vágd körbe a töltelékhalmocskákat. Sós, forrásban lévő vízben főzd ki a tésztákat.

Tejszínes, füstölt sajtos szósz

Hozzávalók:

  • 5 dkg füstölt sajt
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál tejszín
  • 1 teáskanál aprított petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél kiskanál szerecsendió
  • fél leveskocka
  • tej

A vajban a lisztet kicsit pirítsd meg, majd a tejszínnel és pici tejjel sűrítsd be. Reszeld bele a fokhagymát, illetve fűszerezd a szerecsendióval, leveskockával, sóval és a petrezselyemmel. Húzd le a tűzről, és keverd bele a lereszelt füstölt sajtot.

Tejszínes-fokhagymás szósz

Hozzávalók:

  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 1,5 evőkanál liszt
  • pár csepp olaj
  • bors

Az áttört fokhagymát pirítsd meg egészen kevés olajon. Keverd hozzá a tejfölt, a tejszínt, és a liszttel sűrítsd be. Ízlésed szerint sózd, borsozd. Folytonos keverés mellett hagyd felrottyanni, majd a raviolival tálald. Ízlésed szerint oregánóval és bazsalikommal is gazdagíthatod.

Tejszínes-gombás szósz

Hozzávalók:

  • 15 dkg gomba
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 dl tejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • olaj
  • oregánó
  • bazsalikom
  • bors

A hagymát aprítsd fel, és dinszteld meg pici olajon. A szintén apróra vágott gombát szórd rá, majd fűszerezd ízlésed szerint. Amikor a gomba a levét elfőtte, öntsd fel a borral. A lisztet a tejszínnel keverd össze, és habard be vele a szószt.

Még nincs hozzászólás

Tejszínes, lazacos szélesmetélt - Ahogy az olaszok csinálják

Gyors, mégis különleges vacsorára vágysz? Akkor készíts egy lazaccal gazdagított, tejszínes tésztát!
Recept

25 perces tejszínes-spenótos tészta - Gyors vacsora

A spenót nemcsak főzeléknek finom, de tésztához is remek. Próbáld ki tejszínes receptjeinket!
Recept
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.