A tökéletes házi lángos elkészítése

A nagyi is megirigyelné

Igazi jó lángost nemcsak a piaci árusnál vagy a Balatonon lehet kapni, te is elkészítheted otthon bármikor.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A lángos elkészítésének számos módja van, ki a meleg, ki a hideg kelesztésre esküszik. Most kipróbálhatod mindkét verziót - különböző fűszerekkel és töltelékekkel -, és meglepheted a családod egy kiadós reggelivel.

15 csodás fűszernövény

Nézegess képeket!

Elolvasom

A klasszikus változattól a különböző ínyencségekig kóstold végig mindet, és döntsd el, hogy melyik megoldás a legjobb.

Házi lángos

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 2 pohár kefir
  • 2 tojás
  • 1 élesztő
  • olaj

A hozzávalókat gyúrd össze. Egy nagy zacskóba önts olajat, és kend be vele az egész zacskót.

Öntsd bele a tésztát, és tedd hűtőbe, hogy megkeljen. Csípj le a tésztából egy kisebb darabot, és kézzel nyújtsd palacsintaszerűre.

Az olajat hevítsd fel, és süsd ki a lángost. Ízlés szerint sajttal, tejföllel vagy esetleg fokhagymával tálald.

Currys lángos

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 2 dl víz
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál curry
  • 1 mokkáskanál őrölt fehérbors
  • fél csomag sütőpor

A lisztet a sütőporral, a sóval, a borssal és a curryvel keverd össze. Olajjal és vízzel gyúrj belőle sima tésztát. Lisztezett deszkán nyújtsd nagyjából egy centi vastagra, majd egy közepes méretű pogácsaszaggatóval szaggasd ki. A kis lángosokat húzogasd meg, majd forró olajban mindkét oldalukat süsd pirosra.

Kapros túróval töltött lángos

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg tehéntúró
  • 3 dkg vaj
  • 2 dkg élesztő
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 krumpli
  • 1 tojássárgája
  • fél csokor kapor
  • tej
  • olaj
  • cukor

Az élesztőt cukros, langyos vízbe morzsold bele, majd hagyd felfutni. A krumplit főzd meg, majd törd át. Ha kihűlt, gyúrd össze a liszttel, az élesztővel és némi sóval. Annyi tejet használj hozzá, hogy a tészta félkemény legyen. Takard le, és meleg helyen keleszd a duplájára. A tehéntúrót passzírozd át, és a tejföllel, a frissen felaprított kaporral és némi sóval keverd simára. A megkelt tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtsd ki, és egy nagyobb pogácsa- vagy fánkszaggatóval szaggasd ki. A kis lángoskák közepére tegyél 1-1 kanállal a túrós masszából, majd hajtsd össze őket, és a széleiket alaposan nyomkodd össze. Még egyszer nyújtsd ki őket kerekre, majd forró olajban süsd meg mindkét oldalukat.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Tepertős krumplilángos

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 50 dkg burgonya
  • 25 dkg tepertő
  • 2 tojás
  • tej
  • törött bors

A krumplit alaposan mosd meg, majd héjában főzd meg. Hámozd meg, és krumplinyomón törd át. Ha kihűlt, gyúrd össze a tojásokkal, az apróra vágott tepertővel, a tejjel és a sóval, borssal. Lisztezett deszkán nyújtsd ki, és szaggass belőle közepes méretű lángosokat. Tedd tepsire őket, és előmelegített sütőbe süsd meg.

Ezt is szeretjük