A tökéletes hagymaleves receptje

Plusz 3 ínycsiklandó változat

A hagymaleves finom, tápláló, és könnyű elkészíteni. Egy kis pirítóssal komplett vacsora lehet belőle.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A francia hagymaleves legendás, nem véletlenül. Tápláló, könnyű összeütni, ebédre és vacsorára is megteszi. Többféle elkészítési módja létezik - mi most egy egyszerűt választottunk.

20 extra hatékony zsírégető zöldség

Nézegess képeket!

Elolvasom

Természetesen nem csak a franciák készítenek hagymalevest, az olasz változat is nagyon finom, ahogy nem kell megelégedned a pirítóssal sem belevalóként.

Klasszikus hagymaleves

Hozzávalók:

  • fél kg hagyma
  • fél liter húsleves, kockából is lehet
  • 3 dl tejszín
  • bors
  • reszelt sajt
  • kenyérszelet

A hagymát hámozd meg, vágd kockákra. Olajon párold üvegesre, és engedd fel a levessel annyira, hogy ellepje a hagymát. Sózd, borsozd és főzd 30 percig.

Add hozzá a tejszínt, és keverd el benne. Még forrón szórd meg reszelt sajttal, és adj hozzá pirítóskockákat vagy tegyél egy egész pirítóst az aljára. Ha krémlevest szeretnél, akkor csak össze kell turmixolnod.

Francia hagymaleves borral

Hozzávalók:

  • 4 hagyma
  • 2 póréhagyma
  • 5 dl húsleves
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • ízlés szerint só
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • köménymag

A hagymát pucold meg, és karikázd fel, majd az olvasztott vajon pirítsd meg. Szórd hozzá a lisztet, keverd el, de vigyázz, hogy ne égjen meg, majd öntsd fel a borral és a húslevessel. Fűszerezd, és forrald össze az egészet.

Olaszos hagymaleves

Hozzávalók:

  • 2-3 közepes krumpli
  • 2 nagy fej hagyma
  • 1 liter zöldségleves
  • bazsalikom
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • cukor ízlés szerint

A krumplit hámozd meg, és vágd kisebb darabokra, a hagymát pedig nagyobb karikákra. Tedd fel főni mindkettőt a zöldséglevesben. Ha a krumpli megpuhult, add hozzá a paradicsompürét. Ízlés szerint sózd, édesítsd, és fűszerezd bazsalikommal. Reszelt sajttal megszórva tálald.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Hagymaleves sajtgombóccal

Hozzávalók:

  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 liter tyúkhúsleves - kockából is jó
  • 5 dkg reszelt füstölt sajt
  • 1 dl tejföl
  • 1 tojás
  • késhegynyi őrölt szerecsendió
  • törött fehérbors, só

A hagymát aprítsd finomra, és olajon fonnyaszd sárgára. Tegyél hozzá két evőkanálnyi lisztet, pirítsd együtt néhány percig, majd engedd fel a levessel, és forrald fel.

A tojást verd fel, adj hozzá lisztet, a reszelt sajtot, egy evőkanálnyi tejfölt, pici sót és a fehérborsot, fűszerezd szerecsendióval. A masszát jól dolgozd össze, és gyárts belőle kicsi gombócokat. Ha kész az összes gombóc, tedd a levesbe, és főzd még 10 percig.

Ezt is szeretjük