kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

A tökéletes grízgaluska receptje

A tökéletes grízgaluska receptje

Közreadunk egy jól bevált receptet, hogy te is elkészíthesd a vasárnapi levesbe az egyik legnépszerűbb levesbetétet.

Szerző: Egresi Kata
Forrás: Femina.hu
2011.09.09.

A grízgaluska, bár egyszerű ételnek tűnik, sokaknak okoz nehéz perceket. Csak igen keveseknek sikerült elsőre tökéleteset alkotni a tárgyban. A gyakorlott háziasszonyoknak megvan a maguk bevált trükkje, amivel sárga, nem rágós, nem széteső, kellően sós és finom grízgaluskát tudnak előállítani.

Közreadjuk a receptet, de ne keseredj el, ha nem sikerült rögtön tökéletesre. Gyakorolj, és alakítsd ki a magad módszerét.

Grízgaluska

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 1 csipet só
  • egy teáskanál olaj
  • gríz

A grízgaluska titka a gríz mennyiségében rejlik, de sajnos mindenkinek magának kell kitapasztalnia, hogy milyen sűrűségűnek kell lennie.

Verd fel a tojásokat, sózd meg, adj hozzá olajat, végül keverj hozzá annyi grízt, hogy tejfölsűrűségű legyen. Lassan adagold, majd hagyd pihenni fél-egy órát, hogy a gríz megszívja magát egy kicsit.

Forralj vizet egy kevés sóval, majd szaggass galuskákat a masszából evőkanállal, és fedő nélkül főzd körülbelül negyed órát, végül hagyd ismét pihenni egy keveset. Ha megvan a tökéletes arány, akkor fűszerezheted is az alapmasszát, tehetsz bele sajtot is.

14 konyhai praktika, amit ismerned kell!
14 konyhai praktika, amit ismerned kell!
17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!15 csodás fűszernövényFinomságok a hidegbenIsteni nyári receptekCsodás koktélokCsodás, ízletes gyümölcsök leveshez és sütihez7 finom tésztaételA legfinomabb muffinokA 7 legjobb tojásos ételMilyen ételhez milyen bor illik?

3 hozzászólás
radica947       2014-09-25 14:25
4.
Nekem azt sikerült kikisérletezni, hogy 2 tojáshoz egy késhegynyi szódabikarbónát teszek, sóval lazára felverem /kicsit habos legyen/ ezután borsot, petruskát és grízt bele, kb. nokedli sűrűségűnek kell lennie. Egy órát áll, /legalább/ utána ujra kev... tovább »
Leni_       2013-03-05 08:12
3.
Én egy idős nénitől tanultam a grízgaluskát készíteni. Van néhány buktatója! Először is: minden 1 tojáshoz 3 púpos evőkanálnyi grízt teszünk. Állni hagyjuk lefedve 1 órát hűvös helyen. Gyöngyöző sós vízbe szaggatjuk (tehát nem lobog a víz!) Amikor sz... tovább »
katy       2011-09-16 16:11
2.
ki fogom probálni!:)
Címkék: leves, magyaros, recept

Paradicsomleves, ahogyan a napköziből emlékszel rá

Ha kedved támadt a nosztalgiára, akkor főzz gyorsan egy finom paradicsomlevest.
Recept

Pikáns, currys borsóleves - Különleges, keleties fogás

Ha unod a hazai ízeket, akkor importálj egy kis keleti pikantériát. A curry minden fogást egzotikus különlegességgé varázsol.
Recept
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.