A tökéletes gofri receptje

Plusz 3 változat

Nosztalgiázva emlékszel a balatoni nyarak elengedhetetlen finomságára? Te is süthetsz gofrit! Pillanatok alatt megvan, és nagyon finom.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gondoltad volna, hogy gofrit már a középkorban is sütöttek? Belga cukrászok készítették maradék tésztákból, hogy semmi ne menjen kárba. Rácsos, forró vas közé öntötték, és megsütötték.

14 konyhai praktika, amit ismerned kell!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Szerencsére ma már egyszerűbben megoldható az elkészítése. A tészta tipikusan pénztárcakímélő, és nem szükséges órákig a konyhában görnyedned, hiszen nagyon gyorsan kész van. Ráadásul konyhatündérnek sem kell lenned, hogy elkészítsd.

A tökéletes gofri

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só

Keverd a liszthez a sütőport. A tojás sárgáját és fehérjét válaszd szét, majd a sárgáját, a vajat, a vaníliás cukrot, a sütőport, a porcukrot és a tejet keverd a liszthez. Reszeld rá a citromhéjat is. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és óvatosan keverd a masszába.
A gofrisütőt forrósítsd fel, kend meg vékonyan olajjal, és tölts a közepébe annyi tésztát, hogy, ha lecsukod, ne folyjon ki. A beletöltést célszerű merőkanállal csinálni. Süsd néhány percig, óvatosan szedd ki, és már eheted is.

Túrós gofri

Hozzávalók:

  • 15 dkg túró
  • 15 dkg liszt
  • 8 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 2,5 dl sűrített tej
  • 1 tojás

A tojást válaszd ketté, és keverd habosra a cukorral és a vajjal. Szitáld bele a lisztet, majd add hozzá a túrót, a sűrített tejet. Sózd meg ízlés szerint a tojásfehérjét, és azt is öntsd hozzá. Keverd össze, süsd ki, és már kész is.

Gofri laktózérzékenyeknek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 7 dl langyos víz
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 dl olaj
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom
  • csipet só

A lisztet és a tojássárgáját keverd össze. Add hozzá a cukrot, a csipet sót, a sütőport, az olajat, reszeld bele a citrom héját, és keverd teljesen simára. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és nagyon óvatosan forgasd bele a masszába. Süsd ki, és ízlés szerint tálalhatod, lekvárral, pudinggal, gyümölcsdarabokkal.

Sajtos gofri

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg trappista sajt
  • 5 evőkanál olaj
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • tej

A sajtot reszeld le. Add hozzá a lisztet, az olajat, a tejfölt, a tojásokat, a sót és a sütőport. Keverd össze, majd annyi tejet adj hozzá, hogy a massza sűrű legyen. Süsd ki gofrisütőben. Ha kész van, ízlés szerint kend meg a tetejét tejföllel, és szórd meg sajttal.

Ezt is szeretjük