A tökéletes bolognai spagetti receptje

Az örök klasszikus tésztát számtalan feltéttel tálalhatod, így könnyen és gyorsan készíthetsz változatos vacsorát mindennap.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ma már tele vannak a polcok készen kapható, üvegbe zárt szószokkal. Ezek azonban többnyire tartósítószereket tartalmaznak, és valljuk be, az ízük sem az igazi.

13 tésztafőzési fortély

Nézegess képeket!

Elolvasom

A bolognai tészta az egyik legegyszerűbb húsos étel, az alapokat pedig már úgy bolondítod meg fűszerekkel, ahogy neked tetszik.

Bolognai szósz

Hozzávalók:

  • 40 dkg sovány, darált marhahús
  • 15 dkg paradicsompüré
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál cukor
  • bazsalikom
  • oregánó
  • őrölt bors

A hagymát vágd apróra, és fonnyaszd meg egy kevés olajon. Ezután add hozzá a darált húst, és pirítsd őket együtt.

Mikor a hús már kifehéredett, öntsd rá a paradicsompürét, és ízesítsd sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, az összezúzott fokhagymával és egy kevés cukorral. Párold puhára, közben, ha kell, időnként önts alá egy kevés vizet.

Citromos-zöldfűszeres tésztaszósz

Hozzávalók:

  • 1 kis dobozos főzőtejszín
  • 250 gramm pirított mandula
  • 1 csokor tárkony
  • 1 lime leve
  • metélőhagyma

A tárkonyt és a metélőhagymát vágd apróra, majd tedd fel főni a tejszínben. Csavard bele a lime levét, ha már kezd besűrűsödni, add hozzá a pirított mandulát is.

Gyömbéres-halas tészta

Hozzávalók:

  • 3-4 centis friss gyömbér
  • tenger gyümölcse - mirelit
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • 2 deci tejszín
  • 1 lime
  • negyed fej vöröshagyma
  • pár levél bazsalikom

A hagymát vágd nagyon apróra, és pirítsd meg egy kevés olajon. Add hozzá a tenger gyümölcsét, majd reszeld rá a gyömbért, és öntsd fel a tejszínnel. Főzd addig, amíg be nem sűrűsödik, ekkor dobj rá néhány levél bazsalikomot, és csavard rá a citrom levét.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Esterházy-szósz

Hozzávalók:

  • 2 kisebb répa
  • 2 kisebb fehérrépa
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor zöldpetrezselyem
  • 1 evőkanál mustár
  • 1-2 kockacukor
  • 1-2 evőkanál tejszín
  • 1-2 dl húsleves
  • 1 teáskanál liszt
  • fél citrom leve
  • bors
  • babérlevél

A hagymát vágd nagyon apróra, és kevés olajon pirítsd meg. Ezután add hozzá az apróra vágott fokhagymát, valamint a felkarikázott sárga- és fehérrépát. Öntsd fel egy kevés húslevessel, sózd, borsozd, és szórd bele a babérlevelet is. Párold 10 percig, majd ízesítsd a mustárral és a citrom levével. Kóstold meg, ha túl savanyúnak találod, szükség szerint adj hozzá egy vagy két kockacukrot. Ezután szedegesd ki a babérleveleket, keverd ki a tejszínt a liszttel, és sűrítsd be vele a mártást. Ha felforrt, szórd meg az apróra vágott zöldpetrezselyemmel.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük