kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

A spagetti carbonara receptje

A spagetti carbonara receptje
20 perc alatt elkészül

Tudtad, hogy a szénégetők hagyományos tésztája eredetileg tojással készül? Főzd meg az igazit!

Forrás: Femina.hu
2010.11.22.

Bár bonyolultnak tűnik, valójában a carbonara szósz elkészítése igazán könnyű. Ráadásul gyorsan megvan, és amíg elkészül, addig a tésztát kifőzheted, így, ha csak kevés időd van este a konyhában, akkor is bátran összedobhatod.

Próbáld ki isteni receptünket, és lepd meg vele a családod, párodat! Hidd el, a siker garantálva van.

Spagetti carbonara

Hozzávalók:

  • 30 dkg spagetti
  • 10 dkg bacon
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál liszt
  • fehérbors

A tésztát sós vízben főzd ki. A bacont szeleteld csíkokra, és forró olívaolajon pirítsd meg. A tojásokat verd fel, és a lereszelt parmezánnal keverd össze. Ízlésed szerint borsozd meg.

A leszűrt spagetti főzőlevéből egy keveset keverj pirított szalonnához. Keverd hozzá a tojásos masszát, de vigyázz, nehogy összecsomósodjon.

Amikor leszűrted a tésztát, még forrón keverd el rajta a tojásos szószt. Nem szabad, hogy összeálljon. Rögtön tálalni kell, parmezánnal megszórva.

13 tésztafőzési fortély
13 tésztafőzési fortély
Isteni tészták minden napraA legfinomabb olasz ételek receptjei7 finom tésztaételMilyen ételhez milyen bor illik?14 csodás étel krumplivalA legfinomabb muffinokA 7 legjobb tojásos ételÍnycsiklandó sültekCsodás koktélokÍgy készül a tökéletes linzertészta
Betöltés...

Még nincs hozzászólás
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.