A legjobb gasztroajándékok

Így készítheted el őket

Használati tárgyak helyett add ajándékba a legfinomabb falatokat! Garantáltan sikert fogsz aratni.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mit adhatnál ajándékba egy olyan embernek, akinek mindene megvan? Például ínyenc különlegességeket.

A következő recepteket könnyen elkészítheted, és olyan finom falatokkal jutalmazhatod meg szeretteidet, melyeknek biztosan örülni fognak

Ráadásul nem is kell annyira mélyen a pénztárcádba nyúlnod, ha a következő finomságokkal leped meg őket. Próbáld ki remek receptjeinket, melyek egy díszes üvegben tárolva kiváló karácsonyi gasztroajándékok!

Hagymalekvár

Hozzávalók:

  • 4 fej lilahagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 dl vörösbor
  • fahéj
  • 1 narancs leve

A hagymát vágd közepes darabokra, és olajban kezdd el dinsztelni. Amikor megpuhult, szórd rá a cukrot, locsold rá a vörösbort és a narancslevet. Addig forrald, míg lekvár állagú nem lesz. Ízlésed szerint fahéjjal ízesítsd. Húsokhoz kiváló mártogató.

Narancslikőr

Hozzávalók:

  • 5 dl vodka
  • 5 narancs héja
  • 5 dl víz
  • 50 dkg cukor

A narancsokat hámozd meg krumplihámozóval úgy, hogy egy kicsi fehér rész se maradjon a belső részükön. Jó, ha bionarancsot vásárolsz e célra, ugyanis a narancs héján sok vegyszer található, amit egy egyszerű lemosással nem biztos, hogy el tudsz tüntetni.
Jól zárható üvegbe tedd a vodkát, szórd bele a narancshéjat, és hagyd állni egy hétig. A cukorból és a vízből főzz szirupot, majd, ha langyosra hűlt, keverd hozzá az átszűrt narancsos vodkát. Kicsit zavaros lesz, de nagyon finom.

Tejkaramella

Hozzávalók:

  • 30 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 5 dl tej

A cukrot olvaszd meg, majd nagyon óvatosan add hozzá a tejet, utána pedig a vajat. Tölts meg egy poharat hideg vízzel, és cseppents bele a karamellából.

Ha golyócskaként ér az aljára, akkor jó. Ekkor simítsd tepsibe vagy tálba, ha ugyanis tovább melegíted, töredezni kezd, és nem szilárdul meg. Pár óra szikkadás után felkockázhatod.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Fűszerolaj kapribogyóval

Hozzávalók:

  • 5 szem kapribogyó
  • 10 g mustármag
  • 3 ág oregánó
  • 3 ág zsálya
  • 5 dl olívaolaj

A hozzávalókat alaposan mosd meg, és teljesen szárítsd meg. Egy-egy oregánó- és zsályaágat tegyél félre, a többiről pedig szedd le a leveleket, majd vágd apróra.

Melegítsd meg az olajat, a fűszereket helyezd egy tálba, majd öntsd rá, és lefedve hagyd állni pár órát. Egy formás üvegbe helyezz egy-egy oregánó- és zsályaágat, végül töltsd meg az üveget az olajjal.

Ezt is szeretjük