kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

A legfinomabb pácolt husik

A legfinomabb pácolt husik

Közeleg a hétvége, összejön a család. Jön a nagy kérdés: mit is együnk? Íme, néhány pácolt falat, ami után biztosan megnyalod mind a tíz ujjad!

Szerző: Gönczi Tamara
Forrás: Femina.hu
2008.10.17.

Zöldséges sertésragu

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 50 dkg sertés-szűzpecsenye
  • 4 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • körülbelül 2 cm-es gyömbérgyökér
  • 1 dl szójamártás
  • 1 dl sherry
  • 2 kiskanál cukor
  • 2 piros húsú paprika
  • 10 dkg zsenge cukorborsó
  • 1 üveg bébikukorica

A húst vágd kis kockákra, az újhagymát szeld vékony karikákra. A meghámozott fokhagymát és a gyömbérgyökeret is vágd apró kockákra. A szójamártást, a sherryt, az újhagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a cukrot keverd össze egy üvegtálban.

Ebből a pácléből tegyél félre 2 evőkanálnyit. A húskockákat forgasd a maradék páclébe, fedd le a tálat, és pihentesd 15 percig. A húst a páclével együtt öntsd egy serpenyőbe vagy wokba, és nagy lángon, kevergetve süsd 7-8 percig. Szedd tálba, és tedd félre. A kockára vágott paprikát és a kukoricát rakd a félretett páclével egy lábosba vagy wokba, kevergetve kis lángon 3 percig párold. A csíkokra szelt cukorborsót hozzáadva még 1 percig puhítsd. A húst add végül a zöldséghez, és együtt forrósítsd fel.

Pácolt báránysaslik

Hozzávalók 8 nyárshoz:

  • 80 dkg báránylapocka
  • 50 dkg paprika
  • 50 dkg lilahagyma
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál kakukkfű

A páchoz:

  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom leve
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • őrölt feketebors
  • 1 csipet Cayenne-bors

A meghámozott fokhagymát törd össze egy tálban, majd keverd össze a citromlével és 4 evőkanálnyi olívaolajjal. Ízesítsd sóval, borssal és a Cayenne-borssal. A húst vágd kockákra, tedd a pácba, és hagyd hűtőben pihenni 3 órán keresztül, közben forgasd meg. A megtisztított paprikát és a meghámozott hagymát vágd kockákra. A húsdarabokat szedd ki a pácból, csepegtesd le, majd a paprika- és hagymakockákkal váltogatva tűzd nyársakra. A maradék olajat forrósítsd meg serpenyőben, és körülbelül 20 perc alatt pirítsd meg a nyársat körös-körül. Keverd össze egy kis tálban a fűszernövényeket, és tálalás előtt szórd a nyársakra.

Pácolt csirkemell

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • körülbelül 0,5 l tej
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint mustár
  • liszt
  • olívaolaj

A csirkemelleket vágd szeletekre, kicsit klopfold ki. A tejbe reszeld bele a fokhagymát, ízesítsd mustárral, majd ebbe a páclébe tedd bele a húsokat. Éjszakára rakd hűtőbe. Másnap szűrd le, sózd meg a húst, forgasd teljes kiőrlésű lisztbe, majd kevés olívaolajon süsd ki mindkét oldalát.

Pácolt pulykamell zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 20 dkg pulykamell
  • 1 cukkíni
  • 1 paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál tejföl

A pácoláshoz:

  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 1 kávéskanál bazsalikom
  • 1 kávéskanál oregánó
  • fél kávéskanál őrölt rozmaring
  • fél kávéskanál őrölt feketebors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál só
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál citromlé

Egy tálban keverd össze a pácoláshoz a fűszereket az olajjal és a citromlével. Tedd bele a kockára vágott húst, és jól keverd össze, majd rakd egy éjszakára hűtőszekrénybe. Másnap a hagymát, a paprikát és a cukkínit vágd csíkokra. Teflonserpenyőben süsd pirosra a húst, majd tedd félre egy tányérra. Ugyanebben a serpenyőben süsd addig a zöldségeket, amíg puhulni kezdenek, aztán tedd vissza az edénybe a húst is. Ha elpárolgott volna a zöldségek leve, akkor önts alá 0,5-1 dl vizet, és lefedve párold még néhány percig. Mielőtt a víz elfőne, keverd hozzá a tejfölt. Köretnek tésztát vagy párolt rizst is választhatsz hozzá.

Még nincs hozzászólás
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.