kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

A könnyű és isteni kevert tészta receptje

A könnyű és isteni kevert tészta receptje

Fél óra alatt megvan, ráadásul a tésztába ízesítőként akármit keverhetsz, de magában is megállja a helyét.

Szerző: Fehér Ági
Forrás: Femina.hu
2010.04.07.

A kevert tészta igazán gyorsan elkészül, fél óra alatt megvan az összeállítástól a sütésig. Valószínűleg minden hozzávalót megtalálsz a konyhában.

A tökéletes piskóta titka
A tökéletes piskóta titka
A legfinomabb gyümölcsös sütemények receptjei képpelA legfinomabb muffinok17 csodás desszertÍgy készül a tökéletes linzertésztaCsokis sütik minden alkalomraA 7 legjobb édesség, ami alig hizlalCsodaszép cupcake-variációkMinden, ami a tökéletes sütihez kell17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!Csodás, ízletes gyümölcsök leveshez és sütihez

Ráadásul igazi jolly joker, hiszen bármit belekeverhetsz, amihez kedved van, vagy éppen otthon találsz. Készíthetsz gyümölcsös, csokis verziót, de fűszereket is keverhetsz a tésztába. A sütemény azonban magában is nagyon finom.

Szavazz!
Mi a legfontosabb?

Alaptészta

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 1 bögre cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • 2 dl tej
  • 3 bögre liszt
  • kiskanál sütőpor

A lisztet, a sütőport és a cukrot keverd össze, majd üsd bele a tojást, keverd hozzá a szoba-hőmérsékletű, lágy vajat, majd a tejet óvatosan hozzáöntve keverd simára. Előmelegített sütőben - 170 fokon - 25 perc alatt süsd meg.

Ehhez az alaptésztához adhatsz bármit tulajdonképpen. Ha gyümölcsöt szeretnél beletenni, akkor azt előbb forgasd kevés lisztbe, hogy ne szálljon le az aljára.

Gyümölcsös-joghurtos kevert tészta

Hozzávalók:

  • 3 bögre liszt
  • 20 dkg vaj
  • 1 bögre cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • 1 doboz joghurt
  • fél csomag sütőpor
  • 25 dkg gyümölcs

Ez a változat talán még a fentinél is egyszerűbb, hiszen bögrével mérheted ki a hozzávalókat. A vajat először keverd össze a cukorral, majd a tojásokkal és a vaníliás cukorral.

Add hozzá a joghurtot, majd a sütőporos lisztet. A gyümölcsöket, ha szükséges, vágd kis darabokra, majd forgasd a tésztába, és süsd előmelegített sütőben közepes lángon tűpróbáig.

Kakaós süti

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 7 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 tojás
  • sütőpor
  • fél bögre apróra tört csokoládé
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

A lágy vajat habosítsd fel a cukorral, majd add hozzá a tojást, és keverd simára. Add hozzá a többi hozzávalót a csokidarabokon kívül, majd készíts belőle homogén tésztát. Töltsd kivajazott, kilisztezett tepsibe, majd szórd rá a csokidarabokat is. Előmelegített sütőben közepes lángon süsd tűpróbáig.

Erdei gyümölcsös süti

Hozzávalók:

  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 tojás
  • fél bögre tej
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 doboz mirelit gyümölcs

A vajat keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Add hozzá a tojásokat, és kézi habverővel dolgozd el. A sütőporos lisztet keverd hozzá apránként. A tejet akkor add hozzá, ha nem elég lágy a tészta. Öntsd a masszát kivajazott, kilisztezett tepsibe, majd szórd rá még fagyott állapotban a bogyósgyümölcsöket. Közepes lángon 25 perc alatt megsül.

Még nincs hozzászólás
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.