A klasszikus kaszinótojás receptje

A húsvét remek alkalom arra, hogy kipróbáld a kaszinótojás receptjét. Így még a megrepedt, festeni való tojások sem mennek kárba.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kaszinótojással főként hidegtálakon, valamilyen salátaköret társaságában találkozhatsz. A húsvét azonban tökéletes alkalom arra, hogy kipróbáld otthon is.

17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Vendégváró falatnak sem utolsó, így, ha látogatókat vársz, vagy sok locsolóra számítasz, mindenképpen készítsd el.

Kaszinótojás

Hozzávalók:

  • 10 tojás
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • petrezselyem
  • 1,5 dl tejföl
  • kevés cukor
  • bors

A tojásokat főzd meg, majd hosszában, keresztben vágd ketté, és vedd ki a tojássárgáját. A tejfölt a majonézzel, a cukorral, a mustárral, az apróra vágott petrezselyemmel, az összetört sárgával keverd össze, és ízlés szerint sózd, borsozd. A félbevágott tojásokba töltsd bele a masszát, és egy nagy tálba fejjel lefelé rakd bele. A tojások tetejét petrezselyemlevéllel díszítsd.

Kaszinótojás másképp

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 2 dl tejföl
  • mustár
  • szardellapaszta

A tojást főzd keményre. Szedd le a héját, majd a fehérje alját felhasítva egy hegyes kés segítségével szedd ki a sárgáját. Utóbbit törd át, és a felét a tejföllel, a mustárral, a szardellapasztával keverd össze. Ízlés szerint sózd meg. Ezzel a masszával töltsd meg a fehérjéket.

Gombás kaszinótojás

Hozzávalók:

  • 20 dkg gomba
  • 8 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 mokkáskanál porcukor
  • pár csepp citromlé
  • bors

A gombát vágd apróra, és párold meg. A majonézt a tejföllel, a citromlével és a porcukorral keverd össze. A megfőzött tojást hosszában vágd ketté, szedd ki a sárgáját, majd ez utóbbit törd össze. Keverd össze a párolt gombával és a majonézes massza felével. A tojásokat töltsd meg vele, és egy nagy tálon helyezd el őket. A maradék masszával öntsd le, ha jól lehűlt, már tálalhatod is.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Vöröshagymás kaszinótojás

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 3 dl tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • olaj

A tojást főzd meg, vágd fel hosszában, és szedd ki a sárgáját. A vöröshagymát pucold meg, aprózd fel, és pici olajon fonnyaszd meg. A tejfölt a majonézzel, a mustárral és a vöröshagymával keverd össze, majd töltsd bele a félbevágott tojásokba.

Ezt is szeretjük