kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

A klasszikus kaszinótojás receptje

A klasszikus kaszinótojás receptje

A húsvét remek alkalom arra, hogy kipróbáld a kaszinótojás receptjét. Így még a megrepedt, festeni való tojások sem mennek kárba.

Forrás: Femina.hu
2010.04.04.

A kaszinótojással főként hidegtálakon, valamilyen salátaköret társaságában találkozhatsz. A húsvét azonban tökéletes alkalom arra, hogy kipróbáld otthon is.

17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!
17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!
14 konyhai praktika, amit ismerned kell!15 csodás fűszernövényÍgy készül a tökéletes linzertésztaFinomságok a hidegbenIsteni nyári receptekA legfinomabb muffinokA 7 legjobb tojásos ételCsodás koktélokA legfinomabb gyümölcsös sütemények receptjei képpel13 súlyos konyhai baki

Vendégváró falatnak sem utolsó, így, ha látogatókat vársz, vagy sok locsolóra számítasz, mindenképpen készítsd el.

Kaszinótojás

Hozzávalók:

  • 10 tojás
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • petrezselyem
  • 1,5 dl tejföl
  • kevés cukor
  • bors

A tojásokat főzd meg, majd hosszában, keresztben vágd ketté, és vedd ki a tojássárgáját. A tejfölt a majonézzel, a cukorral, a mustárral, az apróra vágott petrezselyemmel, az összetört sárgával keverd össze, és ízlés szerint sózd, borsozd. A félbevágott tojásokba töltsd bele a masszát, és egy nagy tálba fejjel lefelé rakd bele. A tojások tetejét petrezselyemlevéllel díszítsd.

Kaszinótojás másképp

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 2 dl tejföl
  • mustár
  • szardellapaszta

A tojást főzd keményre. Szedd le a héját, majd a fehérje alját felhasítva egy hegyes kés segítségével szedd ki a sárgáját. Utóbbit törd át, és a felét a tejföllel, a mustárral, a szardellapasztával keverd össze. Ízlés szerint sózd meg. Ezzel a masszával töltsd meg a fehérjéket.

Gombás kaszinótojás

Hozzávalók:

  • 20 dkg gomba
  • 8 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 mokkáskanál porcukor
  • pár csepp citromlé
  • bors

A gombát vágd apróra, és párold meg. A majonézt a tejföllel, a citromlével és a porcukorral keverd össze. A megfőzött tojást hosszában vágd ketté, szedd ki a sárgáját, majd ez utóbbit törd össze. Keverd össze a párolt gombával és a majonézes massza felével. A tojásokat töltsd meg vele, és egy nagy tálon helyezd el őket. A maradék masszával öntsd le, ha jól lehűlt, már tálalhatod is.

Betöltés...

Vöröshagymás kaszinótojás

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 3 dl tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • olaj

A tojást főzd meg, vágd fel hosszában, és szedd ki a sárgáját. A vöröshagymát pucold meg, aprózd fel, és pici olajon fonnyaszd meg. A tejfölt a majonézzel, a mustárral és a vöröshagymával keverd össze, majd töltsd bele a félbevágott tojásokba.

5 hozzászólás
anonymous       2010-04-06 13:46
6.
Vigyázz nehogy elkapjon a hasmars
válasz az 5. kommentre (anonymous - 04-06)
anonymous       2010-04-06 02:57
5.
Bocsi, ha nem  érthető. Tehát, a megtöltött tojásokat teszem a fagyasztóba kb. 1opercre, ZSELATIN ELÖTT. Mikor kiveszem, akkor öntöm rá a zselatinos-majonéz keveréket. Gyorsabban megköt igy. Ezek után teszem a hütőbe, nem a fagyasztóba. Elnézést lány... tovább »
válasz a 4. kommentre (jusztis - 04-05)
jusztis       2010-04-05 12:51
4.
Szóval onnan olvasd el még egyszer, hogy Technikailag..., mert ott nem világos..., érted, ugye?
válasz a 3. kommentre (jusztis - 04-05)
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.