kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

A kijevi csirkemell receptje

A kijevi csirkemell receptje

A töltött húsok elkészítése kicsit időigényesebb, mint egy rántott húsé, de a szombati ebédet mindenképp feldobják.

Forrás: Femina.hu
2010.04.17.

A kijevi csirkemell minden bizonnyal a Nagy Katalin udvarában tevékenykedő francia szakácsok fejéből pattant ki.

16 fortély a tökéletes húshoz
16 fortély a tökéletes húshoz
Képeken a legfinomabb fűszeres húsokA tökéletes házi gyros receptjeÍnycsiklandó sültekA legfinomabb szaftos pörköltek és raguk13 súlyos konyhai bakiFinomságok a hidegben7 recept vacsorára 30 perc alatt Milyen ételhez milyen bor illik?17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!14 konyhai praktika, amit ismerned kell!

Ma már szinte minden országban készítik, ki így, ki úgy. Egy a lényeg, ínycsiklandó ebéd vagy vacsora lehet belőle.

Ha inkább mással töltenéd meg a húst, ahhoz is adunk egy-két ötletet.

Kijevi csirkemell

Hozzávalók:

  • 20 dkg trappista sajt
  • 4 csirkemellfilé
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • bors

A sajtot reszeld le, a puha vajjal és a zúzott fokhagymával dolgozd össze. Sóval, borssal ízlés szerint fűszerezd.

A húst szúrd fel, és tölts bele a töltelékből. A nyílást tűzd össze hústűvel. Panírozd be, és forró olajban mindkét oldalát süsd aranybarnára. Krumplipürével tálald.

Baconos-gombás töltött hús

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 6 szelet karaj
  • 6 szelet bacon
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 dl húsleves
  • 1 fej lilahagyma
  • fokhagymakrém
  • olaj
  • bors
  • kakukkfű

Az apróra vágott lilahagymát az olajon pirítsd meg. A felszeletelt gombát öntsd hozzá, majd ízlés szerint szórd meg sóval, borssal, kakukkfűvel, és párold puhára. A húst klopfold ki, kend meg fokhagymakrémmel, és fektess rá baconszalonnákat. 2-2 evőkanállal tegyél a közepére a megpárolt gombából. Hajtsd össze a húst, és tűzd össze fogvájóval vagy hústűvel. Lisztbe forgasd bele, és süsd ki olajban.

Barackkal, sajttal töltött csirkemell

Hozzávalók:

  • 15 dkg trappista sajt
  • 4 csirkemellfilé
  • 4 felezett őszibarack, konzervből
  • 1 dl fehérbor
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • tojás

A sózott borba áztasd be az őszibarackot legalább fél órára. A csirkemellet klopfold ki, majd tedd rá az őszibarackot, és szórj a közepére reszelt sajtot. A húst hajtsd össze kis batyu alakúra, és hústűvel rögzítsd. Panírozd be, és forró olajban süsd ki. Krumplipürével tálald.

Sárgarépával töltött csirkecomb

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkecomb
  • 20 dkg sárgarépa
  • 2 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • citromlé

A tojásokat főzd keményre. Vágd apró kockákra, majd a megtisztított, lereszelt sárgarépával és a szintén felaprított petrezselyemmel keverd össze. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd gyúrd össze a reszelt vöröshagymával és egy pici citromlével. A combok bőre alá tömködd be a tölteléket. Párold meg, majd a saját levével öntözgetve süsd meg.

Még nincs hozzászólás

4 omlós töltött hús - A szombati ebédhez

Ha már unod a sima sült vagy rántott húst, próbáld ki töltött receptjeinket, és lepd meg a családot egy remek, kiadós ebéddel!
Recept

Hirtelen sült húsok receptjei - 20 perces ebédek

Nem múlhat el a hétvége hús nélkül? Nem akarsz a melegben a tűzhely mellett állni? Próbáld ki receptjeinket!
Recept
Főzőiskola
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.