kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

A kijevi csirkemell receptje

A kijevi csirkemell receptje

A töltött húsok elkészítése kicsit időigényesebb, mint egy rántott húsé, de a szombati ebédet mindenképp feldobják.

Forrás: Femina.hu
2010.04.17.

A kijevi csirkemell minden bizonnyal a Nagy Katalin udvarában tevékenykedő francia szakácsok fejéből pattant ki.

16 fortély a tökéletes húshoz
16 fortély a tökéletes húshoz
Képeken a legfinomabb fűszeres húsokÍnycsiklandó sültekA tökéletes házi gyros receptjeMilyen ételhez milyen bor illik?13 súlyos konyhai bakiFinomságok a hidegben7 recept vacsorára 30 perc alatt 17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!14 konyhai praktika, amit ismerned kell!15 csodás fűszernövény

Ma már szinte minden országban készítik, ki így, ki úgy. Egy a lényeg, ínycsiklandó ebéd vagy vacsora lehet belőle.

Ha inkább mással töltenéd meg a húst, ahhoz is adunk egy-két ötletet.

Kijevi csirkemell

Hozzávalók:

  • 20 dkg trappista sajt
  • 4 csirkemellfilé
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • bors

A sajtot reszeld le, a puha vajjal és a zúzott fokhagymával dolgozd össze. Sóval, borssal ízlés szerint fűszerezd.

A húst szúrd fel, és tölts bele a töltelékből. A nyílást tűzd össze hústűvel. Panírozd be, és forró olajban mindkét oldalát süsd aranybarnára. Krumplipürével tálald.

Baconos-gombás töltött hús

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 6 szelet karaj
  • 6 szelet bacon
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 dl húsleves
  • 1 fej lilahagyma
  • fokhagymakrém
  • olaj
  • bors
  • kakukkfű

Az apróra vágott lilahagymát az olajon pirítsd meg. A felszeletelt gombát öntsd hozzá, majd ízlés szerint szórd meg sóval, borssal, kakukkfűvel, és párold puhára. A húst klopfold ki, kend meg fokhagymakrémmel, és fektess rá baconszalonnákat. 2-2 evőkanállal tegyél a közepére a megpárolt gombából. Hajtsd össze a húst, és tűzd össze fogvájóval vagy hústűvel. Lisztbe forgasd bele, és süsd ki olajban.

Barackkal, sajttal töltött csirkemell

Hozzávalók:

  • 15 dkg trappista sajt
  • 4 csirkemellfilé
  • 4 felezett őszibarack, konzervből
  • 1 dl fehérbor
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • tojás

A sózott borba áztasd be az őszibarackot legalább fél órára. A csirkemellet klopfold ki, majd tedd rá az őszibarackot, és szórj a közepére reszelt sajtot. A húst hajtsd össze kis batyu alakúra, és hústűvel rögzítsd. Panírozd be, és forró olajban süsd ki. Krumplipürével tálald.

Sárgarépával töltött csirkecomb

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkecomb
  • 20 dkg sárgarépa
  • 2 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • citromlé

A tojásokat főzd keményre. Vágd apró kockákra, majd a megtisztított, lereszelt sárgarépával és a szintén felaprított petrezselyemmel keverd össze. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd gyúrd össze a reszelt vöröshagymával és egy pici citromlével. A combok bőre alá tömködd be a tölteléket. Párold meg, majd a saját levével öntözgetve süsd meg.

Még nincs hozzászólás
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.