Az eredeti Sacher-torta receptje

Így csinálják Bécsben is

Csodás csokoládés édesség, ami mégsem túl édes, egy leheletnyi baracklekvárral.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Sacher-torta Ausztriában az, mint nálunk az Eszterházy-torta vagy a dobostorta, nemzeti klasszikus.

Csupa csoki, mégsem émelyítő torta, ami délutáni kávéhoz vagy kakaóhoz egyszerűen tökéletes.

Sacher-torta

Hozzávalók a tésztához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg porcukor
  • 8 tojás
  • 1 dkg vaníliás cukor
  • 1 dkg sütőpor

Hozzávalók a töltelékhez, mázhoz:

  • 30 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg baracklekvár
  • 20 ml rum
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés ideje:

Körülbelül két óra.

Elkészítés menete:

Az étcsokit gőz felett olvaszd fel. Ha már félig kihűlt, keverd össze a porcukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal. Egyesével add hozzá a tojássárgákat, és keverd habosra. A fehérjéből verj kemény habot, és add hozzá a kristálycukrot. A sütőporos lisztet szitáld bele a csokis masszába, majd óvatosan forgasd bele a fehérjehabot is.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Egy tortaformát vajazz, lisztezz ki, és öntsd bele a tésztát. Süsd körülbelül 40 percig, de az első 20 percben ne nyisd ki az ajtót. Amikor megsült, vágd ketté. Mindkét felét kend meg rumos baracklekvárral. A mázhoz a csokoládét gőz felett olvaszd meg, és keverd össze olajjal. Egy nagyon kevés vizet is tehetsz hozzá, ettől lágy marad. Végül vond be vele az egész tortát, ha pedig megszilárdult, már tálalhatod is.

Ha egyszerűbb édességre vágysz, akkor kattintsd végig képgalériánkat, és szemezgess a finomságokból.

17 csodás desszert

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük