kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

A 4 legjobb rakott karfiol recept

A 4 legjobb rakott karfiol recept

Húsimádóknak májkrémmel, vegetáriánusoknak tojással - a rakott karfiol mindenképp remek fogás, akár ebédről, akár vacsoráról van szó.

Forrás: Femina.hu
2010.08.09.

A karfiol olcsó, magas C-vitamin-tartalmú és ásványi sókban gazdag zöldség. A vegetáriánusok étrendjében gyakran szerepel húspótlóként, de egy kis darált hússal kiegészítve bármelyik fehérjeimádó család szívesen fogyasztja.

20 extra hatékony zsírégető zöldség
20 extra hatékony zsírégető zöldség
Napi 5 pohár, heti 2 kiló mínusz: 7 otthon is elkészíthető fogyókúrás vízKépeken 8 egészséges köret, krumpli és rizs helyettBéltisztító táplálékok: képeken a 12 legerősebb8 erős lúgosító étel a fogyásértEzeket edd, ha fogyni akarsz! 8 alacsony glikémiás indexű táplálék8 zsírégető, salaktalanító leves fogyókúráhozMotiváló gondolatok a fogyókúráhozA legveszélyesebb fogyókúrás tévhitek15 extra hatékony, filléres zsírégető15 hatékony emésztésserkentő

A rakott karfiol egy egyszerű, gyors és méltán népszerű egytálétel, amit te is könnyedén elkészíthetsz, de, ha szeretnéd egy kicsit különlegesebbé tenni, próbáld ki bármelyik változatát!

Rakott karfiol

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált hús
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 kis fej karfiol
  • 15 dkg vaj
  • 4 dl tejföl
  • zsemlemorzsa
  • bors
  • pirospaprika

A karfiolt mosd meg, és szedd rózsákra, majd forró vízben főzd rövid ideig, hogy ne legyen kemény, de ne is essen szét. A hagymát vágd apróra, és dinszteld meg kevés olajon, szórd meg pirospaprikával, és tedd hozzá a darált húst is.

Sózd meg, és fedő alatt párold félpuhára, ha kell, önts alá egy kis vizet. Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, rakd ki a karfiol felével, sózd, hintsd be zsemlemorzsával, és terítsd be a darált hússal. Nyugodtan locsold rá a szaftot is. A tetejét borítsd be a megmaradt karfiollal, sózd, prézlizd, darabold rá a megmaradt vajat. Fóliával letakarva tedd közepes hőfokú sütőbe. Fél óra elteltével vedd le a fóliát, locsold meg tejföllel, és süsd még egy fél óráig, amíg a tejföl megpirul.

Vegyes zöldséges rakott karfiol

Hozzávalók:

  • 75-80 dkg sovány sertéshús
  • 1 közepes fej karfiol
  • 15-20 dkg vegyes zöldség - borsó, kukorica, sárgarépa
  • 2 dl tejföl
  • 2 darab közepes paradicsom
  • 2 darab paprika
  • 1 csésze rizs
  • petrezselyemzöld
  • vöröshagyma
  • bors
  • kömény

A karfiolt tisztítsd meg, szedd rózsákra, és párold meg forró, sós vízben. A húst kockázd fel, és az apróra vágott hagymával, a paprikával és a paradicsommal készíts pörköltalapot, majd főzd meg benne a húst. A rizst tedd fel főni a zöldségekkel. Amikor minden elkészült, egy közepes méretű tepsit vajazz ki, és az alját takard be karfiollal. Erre tedd a rizs felét, ezen pedig oszlasd el egyenletesen a pörköltet. Takard be a megmaradt rizzsel, locsold meg a tejföllel, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd 30-40 percig.

Tojással rakott karfiol

Hozzávalók:

  • 60 dkg karfiol
  • 8 dkg reszelt sajt
  • 4 tojás
  • 3 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 2 dkg liszt
  • 2 dkg zsemlemorzsa
  • őrölt bors

A karfiolokat szedd rózsákra, és főzd meg sós vízben. A tojást keverd ki a tejföllel és kevés liszttel, ízesítsd sóval és borssal. Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, tedd bele a megfőtt, lecsöpögtetett karfiolt, és locsold meg a tojással. Szórd meg reszelt sajttal, és előmelegített sütőben süsd pirosra.

Májkrémes rakott karfiol

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej karfiol
  • 35 dkg sertésmájkrém
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • őrölt bors
  • a tepsihez kevés olaj és zsemlemorzsa

A karfiolt szedd rózsákra, főzd meg sós vízben, és rakd ki vele egy beolajozott, zsemlemorzsával behintett sütőtál alját. A vajat habzásig melegítsd a liszttel, majd öntsd fel a tejjel és a felvert tojásokkal. Ezután ízesítsd a fűszerekkel, majd dolgozd hozzá a májkrémet. A legegyszerűbb, ha egy robotgéppel vagy turmixgéppel habosra kevered. Az öntetet locsold a karfiolra, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd 25 percig. Hidegen és melegen is nagyon finom.

Még nincs hozzászólás

30 perces rakottasok - Gyors vacsorákhoz

Bár vasárnap általában az ebéd a nap főétkezése, ha ti mégis inkább a vacsorát tartjátok fontosabbnak, akkor íme, néhány gyors, de kiadós recept.
Recept

A tökéletes spenótfőzelék receptje

A spenótot talán általános iskolában még ciki szeretni, felnőttként azonban nyugodtan bevállalhatod. Hidd el, nagyon finom is tud lenni.
Recept
Főzőiskola
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.