A 4 legfinomabb tavaszi krémleves

Íme, négy krémleves, amit egy hosszú, fáradságos nap után is öröm elkészíteni. Vitaminbomba a tavaszi zsongásban.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az igazi tavasz már nem sokáig várat magára. Készülj fel rá te is - négy gyorsan elkészíthető krémlevessel. Olyan recepteket kínálunk neked, melyeket végre friss, vitaminban gazdag zöldségekből, gyümölcsökből készíthetsz el.

20 extra hatékony zsírégető zöldség

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ráadásul nagyon laktatóak is, viszont nem hizlalnak, így akkor sem kell lemondanod róluk, ha már elkezdted nyárra formába hozni magad.

Avokádó-krémleves

Hozzávalók:

  • 8 dl zöldségleves
  • 2 avokádó
  • 2 dl tejszín
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 dl fehérbor
  • fél vöröshagyma
  • méz
  • bors

Az avokádót hámozd meg, vágd félbe, szedd ki a magját, és a húsát kockázd fel. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, és a vajban picit párold meg. Öntsd fel a fehérborral és a levessel, majd főzd 5 percig. Keverd bele a tejszínt, és ízesítsd sóval, borssal, mézzel. Turmixold össze, majd tedd bele az avokádó kétharmadát, és mixeld újra. Picit forrósítsd fel, és tálaláskor szórd bele a megmaradt avokádódarabkákat.

Céklakrémleves

Hozzávalók:

  • 1 liter tyúkhúsleveslé
  • 30 dkg cékla
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 dl száraz rozé
  • 1 fej vöröshagyma
  • citromlé
  • bors

A hagymát aprítsd fel. A céklát hámozd meg, majd szeleteld fel. A hagymát pirítsd meg, szórd rá a céklát, és 3-4 percig pirítsd együtt. A húsleveslével és a borral öntsd fel, majd ízlésed szerit fűszerezd. Fedd le, és addig főzd, míg a cékla megpuhul. Mixerrel pépesítsd, majd forrald fel, de ne főzd tovább. A tejszínt apránként, folytonos kevergetés mellett öntsd bele. Citromlevet csepegtess bele, hogy még pikánsabb ízt kapjon.

Spenótkrémleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg spenót
  • 20 dkg krumpli
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg mandulareszelék
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 citrom leve
  • 1 kiskanál cukor
  • bors

A spenótot mosd meg, majd tedd egy lábosba. A krumplit hámozd meg, kockázd fel. Öntsd a spenóthoz. Tedd bele a zúzott fokhagymát is, illetve fűszerezd sóval, borssal. Pici vízzel öntsd fel, és főzd puhára a krumplit. Ha túl sok a leve, önts le belőle. A tejszínt add hozzá, és forrald fel. Botmixerrel pépesítsd, reszelt sajttal és a mandulareszelékkel tálald.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Kókusztejes banánkrémleves

Hozzávalók:

  • 10 dkg darabolt mandula
  • 3 dl kókusztej
  • 2 banán
  • fél csomag vaníliás cukor
  • méz

Az egyik banánt darabold fel, és a vaníliás cukorral, valamint a mézzel turmixold össze. Forrald fel a kókusztejet, és tedd bele a banánt. Hagyd kihűlni, de közben karikázd fel a másik banánt is. Tedd bele azt is a levesbe, és tálaláskor szórd meg mandulával.

Ezt is szeretjük