5 melegítő krémleves

Zöldséges és gyümölcsös változatok

A krémleveseket könnyű elkészíteni, és alig vesz némi időt igénybe. Ráadásul kalóriaszegények.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A krémleves talán a legkönnyebben elkészíthető étel a világon. És emellett külön pontot érdemel, hogy gyorsan és szinte bármilyen zöldségből vagy gyümölcsből összedobhatod, egészséges, alacsony a kalóriatartalma, de nagyon laktató is.

15 csodás fűszernövény

Nézegess képeket!

Elolvasom

Tehát, ha úgy érzed, nincs kedved órákig a konyhában robotolni, próbáld ki mesés receptjeinket.

Borsókrémleves

Hozzávalók:

  • 1 l csirkealaplé - kockából is jó
  • 80 dkg mélyhűtött zöldborsó
  • 2 dkg vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors

A vajon pirítsd meg a zúzott fokhagymát. Ha a fokhagyma egy kicsit megpuhult, tedd bele a zöldborsót. Néhány percig így párolgasd, majd öntsd hozzá az alaplevet. Forrald fel a levest. Hagyd egy kicsit kihűlni, és robotgéppel keverd krémesre.

Öntsd vissza a lábosba, és ízlés szerint fűszerezd, valamint melegítsd fel.

Mézes-fokhagymás sárgarépa-krémleves

Hozzávalók:

  • 4 sárgarépa
  • 3-4 babérlevél
  • 2 evőkanál méz
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 leveskocka
  • 1 zellergumó
  • 1 krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fehérbors

A vöröshagymát aprózd fel, majd olajon dinszteld meg. Add hozzá a már felvágott sárgarépát, a zellert és a krumplit. Öntsd fel vízzel, és tedd bele a leveskockát, majd fűszerezd ízlésed szerint. Nyomd bele a fokhagymát, és szórd bele a babérlevelet. Ha a zöldségek megpuhultak, vedd le a tűzről a levest. Robotgéppel krémesítsd. Tedd vissza a tűzhelyre, majd öntsd bele a mézet és a tejszínt. Hagyd, hogy kicsit összeforrjon, és már tálalhatod is.

Brokkolikrémleves

Hozzávalók:

  • 1 csomag brokkoli
  • 1 krumpli
  • 1 zöldségleveskocka
  • 1 csipet szerecsendió

A krumplit darabold fel, dobd közé a leveskockát, majd öntsd fel vízzel. Hagyd, hogy felforrjon. Amikor a krumpli már majdnem puha, a feldarabolt brokkolit is tedd bele. Szórd rá a szerecsendiót, és fedd le, majd főzd 5-10 percig. Vedd le a tűzhelyről, és mixerrel turmixold. Ha sűrű, vízzel hígítsd.

Gesztenyekrémleves

Hozzávalók:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 8 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A vaníliás pudingport az ismertetője szerint készítsd el. Tedd bele a gesztenyemasszát, és főzd néhány percig. Húzd le a tűzről, és szórd bele a vaníliás cukrot, a mixerrel krémesítsd, majd tedd vissza a tűzre néhány percre.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Őszibarack-krémleves

Hozzávalók:

  • 10 szem szegfűbors
  • 6 őszibarack
  • 3 dl főzőtejszín
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • tej
  • víz
  • citromlé

A barackokat hámozd meg és darabold fel, majd tedd fel főni annyi vízben, hogy ellepje. Tedd bele a cukrot, a fahéjat, a szegfűborsot. Főzd körülbelül 20 percig, majd húzd le a tűzről, és turmixold össze. Tedd vissza melegíteni, majd a tejjel és tejszínnel kikevert pudingport öntsd bele. Sűrítsd be, majd vízzel és tejjel kikeverve készítsd olyan állagúra, amilyenre szeretnéd. Ha megfőtt, tegyél bele néhány csepp citromlevet.

Ezt is szeretjük