Az 5 legfinomabb karácsonyi ital

A karácsonyi asztalra a finomságok mellé ünnepi ital is dukál. A kellemesen melengető karácsonyi italokat nem nehéz elkészíteni!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gyümölcsös-fűszeres téli itóka

Hozzávalók:

  • 2 dl ananászlé
  • 2 dl narancslé
  • 4 evőkanál fekete tea
  • 4 szem szegfűszeg
  • 1 rúd fahéj
  • 1 csipet szerecsendió
  • méz

Forrald fel a narancslevet a szegfűszeggel és a fahéjjal, majd hagyd állni fél órát.

Közben főzz erős fekete teát, és, ha kihűlt, ízesítsd mézzel. A fűszeres narancsléhez keverd hozzá a teát, az ananászlevet és a szerecsendiót, és mielőtt hőálló poharakba töltenéd, forrald fel még egyszer.

Karácsonyi narancsbor

Hozzávalók:

  • 1 l vörösbor
  • 1 pohár tiszta alkohol
  • 25 kockacukor
  • 4 narancs
  • 1 narancs héja

Hámozd meg a narancsokat, és a gerezdeket vágd fel apró darabokra. Keress egy jó nagy - körülbelül 1,5-2 literes - üveget, és töltsd bele a bort a narancsdarabkákkal. Zárd le, és tedd félre egy hétre – hadd érjenek össze az ízek. Az persze nem árt, ha minden nap megkevergeted egy kicsit. A hetedik napon szűrd le a folyadékot - az utolsó előtti napon hozzádobhatsz még egy narancshéjat is -, oldd fel benne a kockacukrot, majd öntsd hozzá az alkoholt is.

Forralt bor

Hozzávalók:

  • 10 dkg cukor
  • 3 dl vörösbor
  • 3 dl fehérbor
  • 3 dl víz
  • fél citrom
  • fahéj
  • szegfűszeg

A borokat, a vizet, a cukrot, a fahéjat és a szegfűszeget keverd össze. Add hozzá a fél citrom reszelt héját, majd forrald fel, add hozzá a citromlét, és poharakba szűrve, forrón tálald.

Puncs

Hozzávalók:

  • 50 dkg cukor
  • 2,5 dl édes vörösbor
  • 2,5 dl édes fehérbor
  • 1,5 dl rum
  • 2 citrom
  • 2 narancs

A gyümölcsöket mosd meg, majd mindkettőnek hámozd hajszálvékonyra a sárga héját. 5 dl vizet a héjakkal forralj fel, ezután öntsd hozzá az összes többi alkoholt. Szórd bele a cukrot, és éppen csak forráspontig melegítve, csavard bele a citrom és a narancs levét is. Jól összekeverve, azonnal tálald.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Fűszeres forró csoki

Hozzávalók:

  • 2 dl tej
  • 5 teáskanál tejszín
  • 1 teáskanál nem cukrozott kakaópor
  • 1 kávéskanál cukrozott kakaópor
  • 1 kiskanál vaníliás cukor
  • 2 kockacukor
  • szegfűszeg
  • fahéj

A tejet tedd fel a tűzhelyre melegedni. Dobj bele 2 szem szegfűszeget és késhegynyi fahéjat. Amikor már jó meleg, de még nem forr a tej, add hozzá a kakaóporokat, a kockacukrokat, a vaníliás cukrot és a tejszínt. Kell még bele 2 kockacukor és 1 kiskanál vaníliás cukor is. Ezt főzd pár percig, majd leszűrve, bögrében tálald.

Ezt is szeretjük