kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Az 5 legfinomabb karácsonyi ital

Az 5 legfinomabb karácsonyi ital

A karácsonyi asztalra a finomságok mellé ünnepi ital is dukál. A kellemesen melengető karácsonyi italokat nem nehéz elkészíteni!

Szerző: Bácsi Mónika
Forrás: Femina.hu

Gyümölcsös-fűszeres téli itóka

Hozzávalók:

  • 2 dl ananászlé
  • 2 dl narancslé
  • 4 evőkanál fekete tea
  • 4 szem szegfűszeg
  • 1 rúd fahéj
  • 1 csipet szerecsendió
  • méz

Forrald fel a narancslevet a szegfűszeggel és a fahéjjal, majd hagyd állni fél órát.

Közben főzz erős fekete teát, és, ha kihűlt, ízesítsd mézzel. A fűszeres narancsléhez keverd hozzá a teát, az ananászlevet és a szerecsendiót, és mielőtt hőálló poharakba töltenéd, forrald fel még egyszer.

Karácsonyi narancsbor

Hozzávalók:

  • 1 l vörösbor
  • 1 pohár tiszta alkohol
  • 25 kockacukor
  • 4 narancs
  • 1 narancs héja

Hámozd meg a narancsokat, és a gerezdeket vágd fel apró darabokra. Keress egy jó nagy - körülbelül 1,5-2 literes - üveget, és töltsd bele a bort a narancsdarabkákkal. Zárd le, és tedd félre egy hétre – hadd érjenek össze az ízek. Az persze nem árt, ha minden nap megkevergeted egy kicsit. A hetedik napon szűrd le a folyadékot - az utolsó előtti napon hozzádobhatsz még egy narancshéjat is -, oldd fel benne a kockacukrot, majd öntsd hozzá az alkoholt is.

Forralt bor

Hozzávalók:

  • 10 dkg cukor
  • 3 dl vörösbor
  • 3 dl fehérbor
  • 3 dl víz
  • fél citrom
  • fahéj
  • szegfűszeg

A borokat, a vizet, a cukrot, a fahéjat és a szegfűszeget keverd össze. Add hozzá a fél citrom reszelt héját, majd forrald fel, add hozzá a citromlét, és poharakba szűrve, forrón tálald.

Puncs

Hozzávalók:

  • 50 dkg cukor
  • 2,5 dl édes vörösbor
  • 2,5 dl édes fehérbor
  • 1,5 dl rum
  • 2 citrom
  • 2 narancs

A gyümölcsöket mosd meg, majd mindkettőnek hámozd hajszálvékonyra a sárga héját. 5 dl vizet a héjakkal forralj fel, ezután öntsd hozzá az összes többi alkoholt. Szórd bele a cukrot, és éppen csak forráspontig melegítve, csavard bele a citrom és a narancs levét is. Jól összekeverve, azonnal tálald.

Fűszeres forró csoki

Hozzávalók:

  • 2 dl tej
  • 5 teáskanál tejszín
  • 1 teáskanál nem cukrozott kakaópor
  • 1 kávéskanál cukrozott kakaópor
  • 1 kiskanál vaníliás cukor
  • 2 kockacukor
  • szegfűszeg
  • fahéj

A tejet tedd fel a tűzhelyre melegedni. Dobj bele 2 szem szegfűszeget és késhegynyi fahéjat. Amikor már jó meleg, de még nem forr a tej, add hozzá a kakaóporokat, a kockacukrokat, a vaníliás cukrot és a tejszínt. Kell még bele 2 kockacukor és 1 kiskanál vaníliás cukor is. Ezt főzd pár percig, majd leszűrve, bögrében tálald.

Így készíthetsz gyorsan és könnyen gyertyát viaszból!

Gyertyát önteni nem csak jó szórakozás, de csodás ajándék is születhet belőle.

Még nincs hozzászólás

Így készülnek a legfinomabb házi szörpök

Emlékszel még a nagyi szörpjeire, melyek teljesen felfrissítettek a nagy melegben? Próbáld ki őket magad is, és felejtsd el a bolti változatot!
Recept

A legfinomabb házi limonádék receptjei

Egy pohár hűsítő limonádénál talán nincs is jobb a kánikulában. Próbáld ki receptjeinket, és frissítsd fel magad a nagy melegben!
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.