5 gazdagon megpakolt saslik

Süsd meg sütőben!

A meleg idő tovaszállt, de a grillparti kedvencét, a saslikot sütőben is remekül elkészítheted. Elő a nyárssal és a hozzávalókkal!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kerti partik ideje lejárt, de ez még nem jelenti azt, hogy a finom nyári falatokat nélkülöznöd kellene. Sütőben is bátran készíthetsz saslikot. Csak vegyél valamilyen húst, némi zöldséget, húzd fel a nyársra, és már teheted is a tepsibe.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Egy finom salátával vagy egy szelet ropogós kenyérrel tökéletes hétköznapi vacsora vagy hétvégi ebéd készülhet belőle. Ne habozz, próbáld ki receptjeinket!

Sertéshúsos saslik

Hozzávalók:

  • 50 dkg karaj
  • 5 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 cukkini
  • olívaolaj
  • szárított petrezselyemzöld
  • bors

A húst kockázd fel. Némi olívaolajba szórd bele az áttört fokhagymát, valamint az ízlésed szerinti petrezselyemzöldet, sót, borsot. Tedd a pácba húst, és egy napig hagyd benne. A vöröshagymát negyedeld fel, a cukkinit vágd a hússal megegyező méretű darabokra.

Felváltva húzd fel a zöldségeket és a húst a nyársakra, majd fektesd őket egy tepsibe. Locsold meg pici olajjal, és tedd be az előmelegített sütőbe. Időnként forgasd meg, hogy minden oldala megsüljön.

Csirkés saslik baconnel

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg bacon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • szójaszósz
  • bors

Pici olívaolajat, az áttört fokhagymát és némi szójaszószt keverj össze, ízlésed szerint sózd, borsozd, majd a kockára vágott húst add hozzá. Az így kapott pácot legalább egy napra tedd hűtőbe. A bacont is kockázd fel, és a hússal felváltva húzd fel a nyársra. Tedd egy tepsibe, és előmelegített sütőben süsd meg. Salátával tálald!

Csirkés rablóhús

Hozzávalók:

  • 20 dkg gombafej
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 szelet húsos szalonna
  • 2 zöldpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 krumpli
  • 1 csirkemellfilé
  • 1 teáskanál mustár
  • bors

A csirkemellet vágd egyforma darabokra. A zöldpaprikát és a krumplit kockázd fel. A gombákat hagyd egyben, a vöröshagymát negyedeld fel. A nyársra a következőképpen húzd fel a hozzávalókat: hagyma, hús, egy szelet szalonna, zöldpaprika, krumpli, gomba, végül ismét hagyma. Az olajat a mustárral és az áttört fokhagymával keverd össze, ízlésed szerint sózd, borsozd. Kend be a kapott masszával a nyársakat, majd fektesd őket a sütő rácsára. Alulra tegyél egy tepsit, hogy a szaft abba csorogjon bele. Süsd meg őket, és friss kenyérrel vagy salátával tálald.

Halas saslik

Hozzávalók:

  • 30 dkg filézett busa
  • 5 dkg füstölt kolbász
  • 2 pohár natúr joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 paradicsom
  • 2 paprika
  • 2 krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • olívaolaj

A halat és a paprikát vágd egyforma kockákra. A kolbászt, a paradicsomot, a krumplit és a hagymát pedig karikára. Egymás után húzd fel őket a nyársra, és kevés olajjal locsold meg. Tedd őket egy tepsibe, és időnkénti forgatás mellett süsd meg. A fokhagymát törd át, keverd a joghurtba, és a kész saslikot ezzel a mártással tálald.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Pulykás saslik

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykamellfilé
  • 4 fej vöröshagyma
  • 3 sárgarépa
  • olívaolaj
  • grillfűszer

A répákat pucold meg, majd karikázd fel. A hagymákat negyedeld fel, a húst pedig vágd kockákra. A nyársakra húzd fel felváltva a hozzávalókat, majd tedd őket egy olajjal kikent tepsibe. Szórd meg pici grillfűszerrel, és nagyjából egy óra alatt, folyamatos forgatás mellett süsd készre.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük