5 isteni bögrés sütemény hétvégére

A finom, omlós, édes falatokat nem lehet megunni! Üss össze egy sütit a családnak mákkal, almával, mandulával vagy dióval.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mákos bögrés

Hozzávalók:

  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre darált mák
  • 1 bögre langyos tej
  • 2 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál fahéj

A hozzávalókat jól keverd össze, majd öntsd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és tűpróbáig süsd.

A tetejét megszórhatod porcukorral, vagy csokival is bevonhatod.

Ördögpirula

Hozzávalók:

  • fél bögre cukor
  • fél bögre héjazott mandula
  • fél csomag vaníliás cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • negyed bögre apróra vágott, cukrozott narancshéj
  • 1 szelet reszelt csokoládé
  • 1 tojásfehérje

Az összes hozzávalót vegyítsd össze egy keverőedényben, dolgozd össze, majd add hozzá a felvert, kemény tojásfehérje habját is. A cukros keveréket habüstben, tűzön kicsit olvaszd össze, majd borítsd cukorral behintett gyúródeszkára. Formálj belőle apró golyókat, végül forgasd meg reszelt csokoládéban vagy csokoládédarában.

Krémes szelet

Hozzávalók:

  • 1 bögre porcukor
  • 1 bögre liszt
  • 1 citrom
  • 4 tojás

A krémhez:

  • egy tábla csokoládé
  • 2 evőkanál cukor
  • fél csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál liszt
  • 1,5 bögre tej
  • 20 dkg vaj

Keverd habosra a porcukrot a tojássárgájával, tedd bele egy citrom héját és levét, a lisztet és a tojások felvert habját. A tésztát simítsd egy kivajazott-kilisztezett tepsibe, és süsd aranysárgára. A krémhez keverd el a reszelt csokoládét a cukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel és a tejjel, majd lassú tűzön főzd össze. Ha langyosra hűlt, keverd ki a vajjal. Ha a tészta kihűlt, vágd ketté, és töltsd meg a krémmel. Legalább fél napra tedd hűtőbe, és csak utána szeleteld fel.

Almafánk

Hozzávalók:

  • 1 kg alma
  • 2,5 bögre liszt
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál cukor
  • olaj
  • fahéjas porcukor vagy lekvár

A meghámozott almákat reszeld le, a levüket gyengén csavard ki, ezután add hozzá a tojásokat, a lisztben elkevert sütőport és a cukrot. Jól dolgozd össze a masszát, majd egy kanállal szaggasd forró olajba. Süsd pirosra, kend meg lekvárral, vagy hintsd meg fahéjas porcukorral.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Diós-csokihabos sütemény

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 3 tojássárgája

A csokihabhoz:

  • 1 bögre porcukor
  • 2 bögre darált dió
  • 4 tojásfehérje
  • 2 táblányi reszelt étcsoki

A vajat morzsold el a liszttel, és gyorsan dolgozd össze a többi hozzávalóval. Letakarva tedd fél órára a hűtőbe. A tojásfehérjét verd fel keményre, és a vége felé szórd bele a porcukrot. Óvatosan forgasd a habba a darált diót és a reszelt csokoládét. Vajazz ki egy 30x22 cm-es közepes tepsit, simítsd bele a tésztát, és kend rá a diós-csokis habot. Előmelegített sütőben körülbelül 170 fokon 40-50 perc alatt süsd meg.

Ezt is szeretjük