kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

4 szaftos, tejszínes csirkemell receptje

4 szaftos, tejszínes csirkemell receptje

Ha a csirkemellet önmagában kissé száraznak ítéled, akkor ízesítsd kevés tejszínnel, ami selymessé teszi az ételeket.

Forrás: Femina.hu
2010.03.18.

A legegyszerűbb ételt is megbolondítja, ha tejszínnel készíted. A húsok sokkal szaftosabbak, omlósabbak lesznek.

16 fortély a tökéletes húshoz
16 fortély a tökéletes húshoz
Képeken a legfinomabb fűszeres húsokÍnycsiklandó sültekA tökéletes házi gyros receptjeMilyen ételhez milyen bor illik?13 súlyos konyhai bakiFinomságok a hidegben7 recept vacsorára 30 perc alatt Csodaszép cupcake-variációk17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!14 konyhai praktika, amit ismerned kell!

Ha kíváncsi vagy, milyen ízrobbanást vált ki ez a tejtermék a húsokon, próbáld ki receptjeinket. Ebédre és vacsorára is kitűnő választás.

Uborkás-tejszínes csirkemell

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 15 dkg csemegeuborka
  • 5 dkg vaj
  • 4 dl tejszín
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kakukkfű
  • fehérbors

A csirkemellfilét kockázd fel. A vajon pirítsd meg, majd ízlés szerint sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítsd.

Ha a hús megpirult, add hozzá az apróra vágott uborkát. Végül öntsd rá a tejszínt, forrald fel, és már tálalhatod is.

Tejszínes-fokhagymás csirkemell

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • ételízesítő

A vöröshagymát aprózd fel, majd dinszteld meg pici olajon. Öntsd rá a kockára vágott csirkemellet, és szórd meg ízlés szerint ételízesítővel. Tegyél rá egy kis vizet, és zúzd bele a fokhagymát, majd takard le, és hagyd a húst megpuhulni. A tejszín felével locsold meg, és főzd tovább. A keményítőt egy pici vízzel keverd folyékonyra, vigyázz, ne legyen túl híg, majd állandó kevergetés mellett sűrítsd be vele a húst. Végül öntsd hozzá a maradék tejszínt, főzd fel, és már tálalhatod is.

Bazsalikomos-tejszínes csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 6 evőkanál tejszín
  • 3 evőkanál vaj
  • 1 dl habzó bor
  • 1 citrom
  • 1 vöröshagyma
  • 1 csipetnyi curry
  • bazsalikomlevelek
  • bors

A filéket sóval, borssal ízesítsd. A vajon a húsok mindkét felét pirítsd meg, majd szedd ki őket, és a vajat öntsd le. Tedd a serpenyőbe a bort, a felaprított hagymát, szórd meg a curryvel, és forrald fel. Keverd bele a tejszínt, és főzd fel. Végül add hozzá a leöntött vajat, a bazsalikomleveleket, a borsot, és facsard bele a citrom levét. Amikor kész, locsold a csirkére, és valamilyen krumplis körettel tálald.

Betöltés...

Bundás-tejszínes csirke

Hozzávalók:

  • 50 dkg bacon
  • 20 dkg sajt
  • 2 csirkemell
  • 2 dl tejszín
  • bors

A sajtot és a bacont szeleteld fel. A csirkemelleket vágd darabokra, tegyél a tetejükre sajtot, majd csomagold őket egy-egy szelet baconbe. Nem túl szorosan helyezd őket egymás mellé egy tűzálló tálba, locsold meg tejszínnel, és előmelegített sütőben süsd készre.

Még nincs hozzászólás
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.