kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

4 szaftos, tejszínes csirkemell receptje

4 szaftos, tejszínes csirkemell receptje

Ha a csirkemellet önmagában kissé száraznak ítéled, akkor ízesítsd kevés tejszínnel, ami selymessé teszi az ételeket.

Forrás: Femina.hu
2010.03.18.

A legegyszerűbb ételt is megbolondítja, ha tejszínnel készíted. A húsok sokkal szaftosabbak, omlósabbak lesznek.

16 fortély a tökéletes húshoz
16 fortély a tökéletes húshoz
Képeken a legfinomabb fűszeres húsokÍnycsiklandó sültekA tökéletes házi gyros receptjeMilyen ételhez milyen bor illik?13 súlyos konyhai bakiFinomságok a hidegben7 recept vacsorára 30 perc alatt Csodaszép cupcake-variációk17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!14 konyhai praktika, amit ismerned kell!

Ha kíváncsi vagy, milyen ízrobbanást vált ki ez a tejtermék a húsokon, próbáld ki receptjeinket. Ebédre és vacsorára is kitűnő választás.

Uborkás-tejszínes csirkemell

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 15 dkg csemegeuborka
  • 5 dkg vaj
  • 4 dl tejszín
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kakukkfű
  • fehérbors

A csirkemellfilét kockázd fel. A vajon pirítsd meg, majd ízlés szerint sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítsd.

Ha a hús megpirult, add hozzá az apróra vágott uborkát. Végül öntsd rá a tejszínt, forrald fel, és már tálalhatod is.

Tejszínes-fokhagymás csirkemell

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • ételízesítő

A vöröshagymát aprózd fel, majd dinszteld meg pici olajon. Öntsd rá a kockára vágott csirkemellet, és szórd meg ízlés szerint ételízesítővel. Tegyél rá egy kis vizet, és zúzd bele a fokhagymát, majd takard le, és hagyd a húst megpuhulni. A tejszín felével locsold meg, és főzd tovább. A keményítőt egy pici vízzel keverd folyékonyra, vigyázz, ne legyen túl híg, majd állandó kevergetés mellett sűrítsd be vele a húst. Végül öntsd hozzá a maradék tejszínt, főzd fel, és már tálalhatod is.

Bazsalikomos-tejszínes csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 6 evőkanál tejszín
  • 3 evőkanál vaj
  • 1 dl habzó bor
  • 1 citrom
  • 1 vöröshagyma
  • 1 csipetnyi curry
  • bazsalikomlevelek
  • bors

A filéket sóval, borssal ízesítsd. A vajon a húsok mindkét felét pirítsd meg, majd szedd ki őket, és a vajat öntsd le. Tedd a serpenyőbe a bort, a felaprított hagymát, szórd meg a curryvel, és forrald fel. Keverd bele a tejszínt, és főzd fel. Végül add hozzá a leöntött vajat, a bazsalikomleveleket, a borsot, és facsard bele a citrom levét. Amikor kész, locsold a csirkére, és valamilyen krumplis körettel tálald.

Bundás-tejszínes csirke

Hozzávalók:

  • 50 dkg bacon
  • 20 dkg sajt
  • 2 csirkemell
  • 2 dl tejszín
  • bors

A sajtot és a bacont szeleteld fel. A csirkemelleket vágd darabokra, tegyél a tetejükre sajtot, majd csomagold őket egy-egy szelet baconbe. Nem túl szorosan helyezd őket egymás mellé egy tűzálló tálba, locsold meg tejszínnel, és előmelegített sütőben süsd készre.

Még nincs hozzászólás

Hirtelen sült húsok receptjei - 20 perces ebédek

Nem múlhat el a hétvége hús nélkül? Nem akarsz a melegben a tűzhely mellett állni? Próbáld ki receptjeinket!
Recept

4 omlós töltött hús - A szombati ebédhez

Ha már unod a sima sült vagy rántott húst, próbáld ki töltött receptjeinket, és lepd meg a családot egy remek, kiadós ebéddel!
Recept
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.