kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

5 isteni sült hús vasárnapra

5 isteni sült hús vasárnapra

A sült húsok könnyen elkészíthetőek. Így akkor sem kell lemondanod az igazi vasárnapi ebédről, ha nincs gyakorlatod a konyhában.

Szerző: Fehér Ági
Forrás: Femina.hu
2009.01.18.
Évszakok
Melyik a kedvenced?

Mustáros csirke

Hozzávalók:

  • 1 közepes nagyságú csirke
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • só, bors

A mustárt, az olajat, a fehérbort, a sót és az apróra vágott hagymát jól keverd össze, és öntsd a megtisztított, feldarabolt csirkére.

A húst két órán át pihentesd ebben a pácban. Tedd tűzálló tálba, szórd meg az ételízesítővel, és előmelegített sütőben, alufóliával befedve 30 percig puhítsd, majd vedd le róla a fóliát, és süsd addig, amíg a csirke bőre szép piros nem lesz.

Kacsamell sütőtökkel

Hozzávalók:

  • 2 kacsamell
  • 5 dkg vaj
  • 1 kg sütőtök
  • majoránna

A húst sózd be, majoránnával hintsd meg. A sütőtököt hámozd meg, a magházát szedd ki, és vágd 1 cm-es szeletekre. A kacsamellet vagdosd be két irányból, hogy rombuszmintát kapj. Vajon süsd meg egy kicsit, először a bőrös felével lefelé. 3-4 perc elég mindkét oldalának. Vajazz ki egy tűzálló tálat, halmozd bele a tököt, tedd középre a kacsamelleket, és süsd készre. Körülbelül 40 perc kell neki.

Sóban sült csirke

Hozzávalók:

  • 1 közepes nagyságú csirke
  • 3 alma
  • 1 kg só

A megtisztított egész csirkét mosd át, majd csöpögtesd le. A belsejét töltsd meg kimagozott, felszeletelt almával. Egy tűzálló tál alján terítsd szét a sót, és helyezd rá a csirkét. Süsd körülbelül 50 percig.

Mézes-citromos csirke

Hozzávalók:

  • 6 csirkemellszelet
  • 3 evőkanál méz
  • 3 evőkanál citromlé
  • 2 kávéskanálnyi szárított rozmaring
  • csipetnyi pirospaprika

Keverd össze a mézet, a citromlevet, a pirospaprikát és a rozmaringot egy kis edényben, majd a keverékkel kend be a megmosott csirkemellek mindkét oldalát. Közepes hőmérsékletű sütőben süsd körülbelül 40 percig, közben a lecsurgó páccal locsolgasd.

Olívás csirkecomb

Hozzávalók:

  • 6 csirkecomb
  • 5 evőkanál olaj
  • 10 dkg gyöngyhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg magozott olívabogyó
  • 1 citrom
  • 2 dl fehérbor
  • 5 dkg vaj
  • só, bors, kevés rozmaring

A csirkecombokat mosd meg, vágd ketté a forgójuknál, sózd, borsozd, és forró olajban süsd fehérre.
Pirítsd a vajon - egy serpenyőben - halványsárgára a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát és a gyöngyhagymát. Keverd bele a felszeletelt olívabogyókat, a citrom vékony csíkokra vágott sárga héját és a rozmaringot. Öntsd fel borral, majd az egészet borítsd a csirkére, és főzd benne puhára.

Még nincs hozzászólás
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.