4 ropogós rántott zöldség - Sütési fortélyok

Ha a húsnál könnyebb ételre vágysz, de szereted a ropogós panírt, akkor süss ki zöldségeket, például karfiolt, hagymát vagy gombát.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egyre több finom zöldség bukkan fel a zöldségeseknél. Már éppen ideje, hiszen sokkal egészségesebbek, mint a zsírban tocsogó húsok.

20 extra hatékony zsírégető zöldség

Nézegess képeket!

Elolvasom

Most megtudhatsz néhány apró praktikát, mellyel ínycsiklandó rántott zöldségeket készíthetsz.

Ráadásul nem csupán köretként, de önmagukban is nagyon ízletesek. Tehát kötényt felkötni, fakanál a kézbe, és irány a konyha!

Rántott gomba

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 2 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • bors

A gombát pucold meg, szedd ki a szárát, majd vágd négyfelé. Minél kisebbre vágod, annál hamarabb átsül, és annál ropogósabb lesz.

Enyhén sózd, borsozd meg őket. A panírozáshoz készítsd elő a lisztet és a zsemlemorzsát, majd verd fel a tojásokat. Panírozásnál segítségként használj villát, de ne szúrd a gombába, mert könnyen eltörhet. Forró olajban süsd ki, és - akár önmagában, akár köretként - már tálalhatod is.

Rántott karfiol

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 2 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj

A karfiolt szedd rózsákra, és sós vízben főzd félpuhára. Hagyd, hogy lecsepegjen. Készülj elő a panírozáshoz. Ha időt szeretnél spórolni, akkor a felvert tojásokhoz hozzá is keverhetsz annyi lisztet, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapj. Így abba csak beledobálod a karfioldarabokat, és utána beleforgatod a zsemlemorzsába. Választhatod a hagyományos, liszt, tojás, zsemlemorzsa variációt is, így egy kicsit hosszabb. Forró olajban süsd meg a karfiolokat.

Rántott hagyma

Hozzávalók:

  • 3 fej vörös- vagy lilahagyma
  • 2 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj

A hagymákat pucold meg, majd óvatosan szeleteld karikára. Készítheted így egyben is, de úgy is, hogy a szeletet karikákra szeded. Sózd be ízlésed szerint. Ha egyben készíted, nagyon óvatosan forgasd a lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába. Ha külön, akkor - bár időigényesebb - nem kell finomkodnod. Forró olajban süsd ki, és utána tedd papírtörlőre, hogy felszívja belőle az olajat.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Rántott patisszon

Hozzávalók:

  • 2-3 patisszon
  • 4 tojás
  • zsemlemorzsa
  • liszt
  • olaj

A patisszont hámozd meg. Vájd ki a belsejét, és vágd fel kisebb szeletekre. Sózd be, és legalább fél órát hagyd állni. Készítsd elő a lisztet, a felvert tojást és a zsemlemorzsát. Panírozd be, és forró olajban süsd ki. Melegen tálalva a legjobb.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük