4 mesés rizsfelfújt receptje

Aki a tejberizst szereti, annak ez a finomság is ízlik majd. Nézd meg receptjeinket, melyek nemcsak finomak, de könnyen elkészíthetőek.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokan hiszik, hogy a felfújtak elkészítéséhez valamiféle különleges tudás kell. Itt az idő eloszlatni ezt a tévhitet. A rizsfelfújt, más néven rizskoch elkészítése nem nagy ördöngösség, bár tény, hogy nem árt hozzá némi konyhai tapasztalat.

A tökéletes piskóta titka

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ettől függetlenül érdemes kipróbálni receptjeinket, mert a gyakorlat teszi a mestert.

Rizsfelfújt

Hozzávalók:

  • 1,5 l tej
  • 30 dkg rizs
  • 10 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 vaníliarúd
  • 1 citrom
  • 1 csipet só
  • zsemlemorzsa

A tejet forrald fel, és tedd bele a sót, egy icipici cukrot és a vaníliarúd kikapart belsejét. Amikor a cukor elolvadt, tedd bele rizst.

Folyamatos keverés mellett főzd 15 percig. Amikor a rizs megpuhult, borítsd ki, és hagyd kihűlni. A tojásokat válaszd ketté. A fehérjét verd kemény habbá.

Egyesével add hozzá a tojássárgákat, reszeld bele a citrom héját, és keverd hozzá a cukrot is. Öntsd bele a tejberizses masszába. Egy tepsit vajazz ki, és szórd be zsemlemorzsával. Öntsd bele a masszát, és süsd meg. Szörppel vagy lekvárral tálald.

Gyümölcsös rizsfelfújt

Hozzávalók:

  • 50 dkg gyümölcs vagy kompót
  • 50 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg rizs
  • 3 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 1 evőkanál kakaó
  • fahéj

A rizst sós vízben kezdd el főzni, majd, amikor a vizet magába szívta, öntsd rá a tejet, és a vajat is keverd bele. Főzd addig, amíg a tejet is magába szívja. A tojássárgákat a cukorral keverd ki, majd óvatosan forgasd bele a fehérjéből vert kemény habot és a tejberizst. A massza felét öntsd egy kivajazott, zsemlemorzsázott jénai tálba. Mehet rá a felkockázott gyümölcs, amit cukrozz, fahéjazz meg. A maradék rizst keverd össze a kakaóval, és öntsd a gyümölcsre. Süsd meg, és lekvárral tálald.

Túrós rizsfelfújt

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 20 dkg barnarizs
  • 6 evőkanál nádcukor
  • 4 tojás
  • 1 citrom
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vaníliaaroma
  • fahéj

A rizst főzd meg, majd hagyd kihűlni. A túrót törd át, reszeld bele a citrom héját, öntsd bele a vaníliaaromát, és keverd össze az egészet a rizzsel. A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd egyesével add hozzá a tojássárgákat és a cukrot. Óvatosan forgasd bele a rizses masszába, és egy kivajazott, zsemlemorzsázott, tűzálló tálban süsd meg.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Zöldséges rizskoch

Hozzávalók:

  • 25 dkg brokkoli
  • 20 dkg ementáli sajt
  • 15 dkg rizs
  • 10 dkg zöldborsó
  • 4 dl zöldségleves
  • 3 evőkanál vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 zeller
  • 1 sárgarépa
  • pirospaprika

Leveskockából főzz zöldséglevest, majd áztasd bele a rizst, végül kis áztatás után főzd meg. Az apróra vágott hagymát pici olajon pirítsd meg. A zöldséget szintén aprózd fel, és párold meg a hagymán. Keverd össze a rizst a párolt zöldséggel, és öntsd egy kivajazott, tűzálló tálba. Szórd meg reszelt sajttal, és süsd 10-15 percig.

Ezt is szeretjük