kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

4 omlós sülthús-variáció

4 omlós sülthús-variáció

Gondban vagy, hogy mit is főzz a hétvégén? Úgy érzed, kifogytál az új ötletekből? Itt van néhány remek husis recept, amivel meglepheted a családot.

Szerző: Tóth Kata
Forrás: Femina.hu
2009.03.14.

Hagymaágyon sült hús

Hozzávalók 4-5 személyre:

  • 1 kg tarja
  • 8 fej hagyma
  • 2 zöldhagyma
  • 4 gomba
  • 1 piros húsú paprika
  • 1 paradicsom
  • ételízesítő
  • bors
  • olaj
  • liszt

A húst szeleteld fel 2 cm vastag szeletekre, sózd, majd lisztbe forgasd bele, egy kevés olajon mindkét oldalát süsd 1-1 percig, majd tedd félre.

A hagymákat vágd félbe, szeleteld fel, és egy magas falú, hőálló tálba terítsd bele. Tedd rá a hússzeleteket, öntsd rá a szaftot. Szórd meg ételízesítővel, borssal, majd a többi felszeletelt zöldséget is terítsd rá. A tetejére tegyél egy réteg hagymát. Forró sütőben körülbelül 1 órát süsd. Vizet nem kell hozzáönteni, mert a zöldségek elég levet eresztenek, a hagymától sűrű szaftja lesz.

Káposztás sült hús

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fej fehér káposzta
  • bors
  • 4 szelet oldalas
  • 4 vastagabb szelet császárszalonna

A káposztát szeleteld fel, egy tálban sózd le, hagyd állni egy órát, nyomkodd ki a levét, szórd meg egy kis borssal, és tedd kiolajozott tepsibe. A húsokat sózd, borsozd, a szalonnát kisebb darabokra vágd fel. A hús- és szalonnaszeleteket fektesd rá a káposztára. A tálat fedd be alufóliával. Előmelegített sütőben 40-50 percig süsd, majd vedd le az alufóliát, és addig süsd fólia nélkül, amíg a szalonna és a hús megpirul.

Tepsiben sült csirke fehérborral és mustárral

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 és fél dl száraz fehérbor
  • 3 evőkanál dijoni mustár
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 feldarabolt csirke
  • 2 vöröshagyma
  • bors

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Egy kis tálkában kézi habverővel keverd simára a bort a mustárral, és tedd félre. Egy nagy, sütőben is használható lábosban forrósítsd fel az olívaolajat, és a csirkedarabokat minden oldalukon pirítsd meg barnára. Amint megbarnultak, vedd ki őket, és dobd az edénybe a szeletekre vágott hagymát. Mérsékeld a lángot, kevergetve 4-5 percig párold a hagymát, amíg meg nem puhul, és aranybarna nem lesz. Ekkor tedd vissza rá a csirkedarabokat az aprólékkal együtt, és az egészet sózd, borsozd. A boros-mustáros keveréket öntsd a csirkére, és tedd az edényt a sütő középső rácsára. Először 20 percig süsd a csirkét, majd amikor a húsdarabok felül már aranybarnák, egyenként fordítsd meg őket, és 10 perc alatt süsd készre.

Tepsis lecsós csirke

Hozzávalók:

  • 8 csirkecomb
  • 8 nagy burgonya
  • 4 zöldpaprika
  • 3 paradicsom
  • 2 fej hagyma
  • 5 dkg olaj

A krumplit hámozd meg, vágd nagyjából 1 centis karikákra. A tepsit olajozd ki, rakd le a szeletelt krumplit, hogy befedje a tepsi alját. Kicsit sózd meg. Rakd rá a befűszerezett csirkecombokat. A hús tetejére rakd a karikára vágott hagymát, majd a karikára vágott zöldpaprikát és a paradicsomszeleteket. Kicsit sózd ezt is. Fél bögre vízzel locsold meg. Fólia alatt sütőben 1 órán át süsd. Esetleg - levéve a fóliát - még lehet pirítani.

Még nincs hozzászólás

Szaftos, gazdag raguk

Ha már unod a pörköltet, próbáld ki kistestvérének, a ragunak az elkészítését, ami nem bonyolult, és tökéletes vacsorát rittyenthetsz az asztalra.
Recept

4 omlós töltött hús - A szombati ebédhez

Ha már unod a sima sült vagy rántott húst, próbáld ki töltött receptjeinket, és lepd meg a családot egy remek, kiadós ebéddel!
Recept
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.