4 locsolóváró húsvéti édesség

Nem csupán a hagyományos kalács lehet része az ünnepnek, hanem ezek a kitűnő, locsolóváró húsvéti sütemények is.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Isteni sütik, melyek viszonylag gyorsan megvannak, és amelyekből biztosan nem marad egy morzsányi sem.

Minden, ami a tökéletes sütihez kell

Nézegess képeket!

Elolvasom

A következő mesés receptekkel úgy elkápráztathatod locsolóidat, hogy a hímes tojásokra már nem is lesz szükséged. Egyetlen dolgod van, felkötni a kötényt, majd kipróbálni őket.

 

Húsvéti kakaós kalács

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg kakaó
  • 5 dkg élesztő
  • 3 tojás
  • tej
  • csipet só

Az élesztőt langyos, cukros tejben futtasd fel. Önts rá a lisztre, két egész tojással, illetve a harmadik fehérjével gyúrd össze. Ha nem elég az élesztős massza, önts még a tésztához tejet.

Hagyd kelni körülbelül egy órán keresztül. A megkelt tésztát oszd hat egyforma gombócra. Egy serpenyőben a vajat a kakaóval és a cukorral olvaszd fel, és azt is oszd hat részre. A tésztákat a kezeddel nyújtsd ki a tepsi hosszára.

A szélessége 10 cm legyen. Kend meg a kakaós masszával, majd tekerd fel, és alaposan nyomkodd össze a végeit, hogy a kakaó ne folyjon ki. Hármat-hármat fonj össze, és a megmaradt tojássárgával kend meg a tetejét. Hideg sütőbe tedd, és úgy gyújts be alatta, mert még ez idő alatt is kelni fog. Süsd aranybarnára.

Húsvéti diós koszorú

Hozzávalók a tésztához:

  • 45 dkg liszt
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg darált dió
  • 12 evőkanál tej
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 1 dl olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor

Hozzávalók a mázhoz:

  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg mandula
  • 1 teáskanál citromlé

A túrót krumplinyomón törd át. Keverd össze egy tojással, a cukorral, a vaníliás cukorral, az olajjal és a tej felével. A sütőporos lisztet szitáld a túrós masszába, és gyúrd össze. Tedd hűtőbe, és 15-20 percig pihentesd. A tej másik felét melegítsd fel, és öntsd a dióra. Ha a tészta pihent, lisztezett deszkán nyújtsd téglalap alakúra. A közepére tedd rá a diós tölteléket, és hosszában tekerd fel. Formázd koszorú alakúra, és a két végét alaposan illeszd össze. A megmaradt tojást verd fel, és kend meg vele a süti tetejét. Előmelegített sütőben süsd meg. A porcukrot a citromlével és a mandulával keverd össze, és kend a kihűlt koszorú tetejére. Szeletelve, ízlés szerint porcukorral meghintve tálald.

Húsvéti répatorta

Hozzávalók:

  • 30 dkg sárgarépa
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg mogyoró
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 3 tojás
  • 1 kiskanál fahéj

A sárgarépát pucold meg, majd reszeld le. A tojássárgákat a porcukorral verd habosra. Tedd bele a répát, a darált mogyorót és a zsemlemorzsát. Szórd meg fahéjjal, és a kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan forgasd bele. Egy tortaformát vajazz ki, és öntsd bele a masszát. Előmelegített sütőben süsd meg. Ízlés szerint csokoládéöntettel tálald.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Pudingfészek

Hozzávalók a tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 5 evőkanál tej
  • 4 tojássárgája
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag mazsola

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 8 dl tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor

A vajat a lisztbe morzsold bele, majd a porcukorral, a vaníliás cukorral, a tojássárgákkal és a tejjel gyúrd össze. Egy éjszakára tedd hűtőbe. Másnap a tésztát oszd legalább 40 kis darabra, és kosárkaformákba nyomkodd bele. Előmelegített sütőben süsd meg, utána pedig hagyd kihűlni. Főzd meg a vaníliás pudingot, és töltsd bele a kis kosárkákba. Ízlés szerint mazsolával díszítsd a tetejét.

Ezt is szeretjük