4 laktató egytálétel

Királyi lakoma fillérekből

Húsos, zöldborsós, babos, káposztás vagy túrós. Itt most bármelyiket megtalálod, és garantáljuk, hogy teli hassal állsz fel az asztaltól!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Zöldborsós aprópecsenye

Hozzávalók:

  • 40 dkg sovány sertéscomb
  • 60 dkg zöldborsó - mirelit is lehet
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • körülbelül 5 dkg füstölt szalonna
  • majoránna
  • bors
  • piros arany
  • szódabikarbóna
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld

A megmosott húst vágd 2-3 cm széles, 4-5 cm hosszú csíkokra. A szalonnát vágd vékony csíkokra, és süsd zsírjára.

A megtisztított, felkarikázott vöröshagymát és a vékonyra szeletelt fokhagymát a szalonna zsírjában, fedő alatt párold meg. Tedd rá a húst, és ízlés szerint sózd meg, erőteljesen borsozd, majd fűszerezd kevés piros arannyal és majoránnával. Néhány percig pirítsd erős tűzön, ezután fedd le, lassú tűzön párold puhára. Közben kevés sós vízben egy csipetnyi szódabikarbóna hozzáadásával párold puhára a borsót. Ha kész, csepegtesd le, forrósítsd össze, és szedd egy mély tálba. A tetejére szórhatsz apróra vágott petrezselyemzöldet. Párolt rizzsel, salátával kínáld.

Túrós-hagymás galuska

Hozzávalók:

  • 1 szál póréhagyma
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 dl tej
  • 2 tojás
  • 40 dkg finomliszt
  • 40 dkg tehéntúró
  • 4 dl tejföl
  • 8 vékony szelet húsos szalonna
  • 2 evőkanál olaj
  • bors
  • 3-4 szál petrezselyem

A megtisztított póréhagymát és a vöröshagymát karikázd fel. Egy serpenyőben forrósítsd fel az olajat, pirítsd benne aranybarnára a vöröshagymát, dobd rá a póréhagymát, hintsd meg sóval és frissen őrölt borssal, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön fonnyaszd meg. A tejből, a tojásokból és a lisztből, ízlés szerinti sóval ízesítve készíts galuskatésztát. Főzd ki, és azonnal forgasd a hagymás zsiradékba. A túrót és a tejfölt dolgozd össze, lazán keverd a galuskához, és az egészet terítsd sütőedénybe. Tedd a tetejére a szalonnaszeleteket, és addig süsd, amíg a szalonna ropogósra pirul, ez 30-35 perc. Szórd meg finomra vágott petrezselyemmel. Tejfölt is kínálhatsz hozzá.

Jénai tálban sült bab

Hozzávalók:

  • 50 dkg szárazbab
  • 50 dkg füstölt oldalas
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 evőkanál pirospaprika

A babot éjszakára áztasd vízbe. Az oldalast vágd kisebb darabokra. Öntsd a babot egy nagy jénaiba, reszeld rá a répát, tedd rá az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a húst. Ha nem túl sós a hús, akkor sózd meg, a tetejére szórj pirospaprikát. Öntsd fel vízzel úgy, hogy legalább 2-3 ujjnyi legyen a tetején, majd fedd le. Ha elforrja a levét, és még nem puha a bab, akkor önts bele forró vizet. Süsd sütőben, 200 fokon, körülbelül 2-3 órán át.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Káposztás lecsó

Hozzávalók:

  • 0,5 kg fejes káposzta
  • 0,5 kg paprika
  • 0,5 kg paradicsom
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • bors
  • olaj
  • egy marék előre pirított tarhonya

A káposztát vágd metéltre, a paradicsomot és a paprikát kockákra, a hagymát pedig apróra. Olajon pirítsd meg a hagymákat, szórd meg pirospaprikával, öntsd fel egy kevés vízzel, és párold egy kis ideig. Rakd bele a káposztát, a paprikát és a paradicsomot. Sózd és borsozd, majd lefedve párold majdnem készre. Tedd bele a tarhonyát, és főzd készre.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük