4 hipergyors rakott tészta

A tésztás ételek finomak, laktatóak, és pikk-pakk elkészülnek. 30 perced még neked is van, hogy összedobj egy finom vacsit a családnak!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sonkás-sajtos rakott tészta

Hozzávalók:

  • 1 csomag makaróni
  • 20 dkg sonka
  • 4 tojás
  • 20 dkg trappista sajt
  • 2 doboz tejföl
  • kevés olaj

Főzd ki a tésztát, és öntsd kiolajozott tepsibe. A sonkát vágd kockákra, és kevés olajon pirítsd meg. A sajtot reszeld le, a tojásokat pedig habard el. A sonkát keverd össze a tejföllel, a tojásokkal és a reszelt sajt háromnegyedével.

Ezt a keveréket öntsd a tésztára, keverd össze, majd szórd a maradék sajtot a tetejére. Addig süsd, míg a sajt pirulni kezd a tetején. Kockákra vágva tálalhatod.

Zöldséges-sajtos rakott tészta

Hozzávalók:

  • 15 dkg csiperke
  • 1 nagy sárgarépa
  • Vegeta
  • 40 dkg kukorica és zöldborsó vegyesen
  • 25 dkg rövid csőtészta
  • 25 dkg sajt, lehetőleg háromféle
  • vaj
  • tejföl

A gombát és a répát tisztítsd meg, vágd föl, és főzd meg. Ha megfőtt, csöpögtesd le a konzervzöldségekkel együtt. A tésztát is főzd meg, majd tedd kivajazott tálba az egyharmadát, rétegezz rá zöldséget, erre pedig sajtot. Úgy a legjobb, ha mindegyik réteg zöldségre másfajta sajt kerül. A tetejére reszelj vastagon sajtot, tedd sütőbe, tíz perc alatt kész is lesz. Tálaláskor locsold meg a tetejét tejföllel.

Szalonnás-húsos rakott tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 10 dkg szalonna
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 50 dkg tészta
  • 5 dl főzőtejszín
  • bors
  • oregánó
  • majoránna
  • ételsűrítő
  • 15 dkg sajt

A hagymát és a szalonnát kockázd fel, és kevés olajon süsd üvegesre. Tedd bele a darált húst, és fűszerezd meg jó alaposan. Nagyjából tíz percig párold, majd öntsd fel tejszínnel, és sűrítsd be. A tésztát főzd ki, és a raguval együtt öntsd bele egy magas falú tepsibe. Reszelj sajtot a tetejére, és tedd forró sütőbe tíz percre.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Édes rakott tészta

Hozzávalók:

  • 25 dkg fodros nagykocka-tészta
  • kis üveg lekvár
  • fél csomag vaníliás pudingpor
  • cukor
  • maréknyi darált dió
  • 4 alma
  • kevés mazsola

Miközben a tészta fő, reszeld le az almákat, és keverd el a lekvárral. A megfőtt tésztát tedd egy rétegben egy tál aljára, rakj rá a lekváros almából, és szórd meg dióval és egy kis mazsolával. Aztán jöhet a következő réteg tészta, és így tovább. A végén a pudingport keverd el egy kis vízzel és cukorral, majd öntsd a tészta tetejére. Forró sütőben addig süsd, míg a puding besűrűsödik, és egy kis színt kap.

Ezt is szeretjük