kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

5 könnyű habcsók-variáció

5 könnyű habcsók-variáció

A habcsók nem kizárólag karácsonykor lóghat a fán. A legegyszerűbb desszertek egyike, sokáig eláll, de frissen is isteni.

Forrás: Femina.hu
2010.03.03.

Bár ezt a tömény cukorhabot főként dísznek használjuk a karácsonyfa dekorálásához, most új szerepben mutatjuk be.

17 csodás desszert
17 csodás desszert
A legfinomabb gyümölcsös sütemények receptjei képpelA legfinomabb muffinokÍgy készül a tökéletes linzertésztaCsodaszép cupcake-variációkA tökéletes piskóta titkaMinden, ami a tökéletes sütihez kellCsodás, ízletes gyümölcsök leveshez és sütihezCsokis sütik minden alkalomraA 7 legjobb édesség, ami alig hizlal17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!

A tojásfehérjéből készült édesség a zsúfolt hétköznapok gyorsan elkészíthető desszertje.

Zárható dobozban akár egy hónapig is eláll, ha azonban kipróbálod receptjeinket, garantáltan nem lesz szükséged arra a dobozra. A habcsók frissen is nagyon finom, amikor a közepe még picit lágy. Próbáld ki.

Habcsók

Hozzávalók:

  • 2 tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
  • pár csepp citromlé

A tojásfehérjéket kezdd el felverni a citromlével, majd, ha már félig kemény, add hozzá a cukrot. Verd tovább, majd jöhet a cukor másik fele. A kemény, selymes fényű habot tedd nyomózsákba, majd nyomj kis kupacokat egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Vigyázz, hogy ne folyjanak össze. Told 170 fokra előmelegített sütőbe, és 10 perc alatt süsd meg, majd szárítsd további 5 percen át a sütőt kikapcsolva.

Almás habcsók

Hozzávalók:

  • 6 dl almalé
  • 6 evőkanál narancslekvár
  • 3 alma
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál darált mandula

Az almákat hámozd meg, és vágd ki a magházat középről. Tedd forrásban lévő vízbe őket, és 5-7 perc alatt főzd puhára. A közepükbe tegyél 2-2 kanál lekvárt. A tojásokat válaszd ketté, majd a fehérjéket verd kemény habbá. Szitáld bele a cukrot, és azzal is dolgozd össze. Óvatosan keverd hozzá a darált mandulát, majd halmozd az almákra habcsók formájában. Előmelegített sütőben 5-10 perc alatt süsd barnára.

Kókuszos habcsók

Hozzávalók:

  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 4 tojás
  • 3 dkg étkezési keményítő
  • 1 evőkanál citromlé

Egy fazekat állíts meleg vízbe. Ebben verd kemény habbá a fehérjéket. Szitáld hozzá a cukrot és a citromlevet, és azokkal dolgozd tovább. Óvatosan forgasd bele a habba a kókuszreszeléket és a keményítőt. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A fehérjés masszát tedd nyomózsákba, és nyomj kis halmokat a papírra. Előmelegített sütőben süsd körülbelül 15 percig, majd hagyd legalább 2 órát száradni.

Kávés habcsók

Hozzávalók:

  • 45 dkg cukor
  • 40 dkg darált mandula
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál instant kávé
  • 2 evőkanál cseresznyepálinka

A tojásokat válaszd ketté, majd a fehérjéket verd kemény habbá. Kis adagokban keverd hozzá a cukrot és a mandulát, illetve a kávét és a pálinkát. Töltsd habzsákba a masszát. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és nyomj rá kis kupacokat a habzsákból. Süsd meg, majd hagyd száradni egy éjszakát.

Mogyorós habcsók

Hozzávalók:

  • 20 dkg darált mogyoró
  • 20 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa

A tojásokat válaszd ketté. A fehérjéket verd kemény habbá, és szitáld bele a cukrot. Végül óvatosan forgasd bele a mogyorót és a zsemlemorzsát. Töltsd habzsákba, majd sütőpapírral bélelt tepsire nyomj kis halmokat. Előmelegített sütőben süsd meg.

Még nincs hozzászólás
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.