kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

4 ízletes, omlós pogácsa nagyi módra

4 ízletes, omlós pogácsa nagyi módra

Ha vendégeket vársz, mindenképp süss pogácsát, hiszen ez az apró süti lesz a buli lelke. Biztosan elkápráztatod látogatóidat.

Forrás: Femina.hu
2010.04.15.

Finom pogácsát nem csak a nagyi süthet, hanem te is. Csak összegyúrod a hozzávalókat, kinyújtod, esetleg hajtogatod, és már mehet is a sütőbe.

17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!
17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!
14 konyhai praktika, amit ismerned kell!15 csodás fűszernövényFinomságok a hidegbenIsteni nyári receptekA legfinomabb muffinokCsodás koktélokÍgy készül a tökéletes linzertésztaA legfinomabb gyümölcsös sütemények receptjei képpel13 súlyos konyhai bakiA tökéletes házi gyros receptje

Elrontani biztosan nem tudod, mert elkészítése nem nagy ördöngösség. Egyre figyelj, süss sokat, ha barátokat vársz, mert hamar elfogy.

Káposztás pogácsa

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 30 dkg káposzta
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • bors

Az élesztőt cukros tejben futtasd fel. Öntsd hozzá a liszthez, majd a tojássárgákkal dolgozd össze. Ízlés szerint sózd, borsozd. A káposztát csíkozd fel, majd sózd be. Hagyd egy kicsit állni, majd nyomkodd ki, és pici olajon pirítsd meg. A tésztát nyújtsd ki, és oszlasd el rajta a káposzta felét, majd hajtsd háromba.

Újra nyújtsd ki, de ezúttal négy rétegesre hajtogasd. Tedd hűtőbe fél órára, majd nyújtsd ki megint. Rakd rá a káposzta másik felét, és ismételd meg vele a hajtogatásokat, és a nyújtásokat. Fél óra után szaggasd ki, és kivajazott, lisztezett tepsibe tedd bele. A tetejét kockázd be, kend meg tojással. Hideg sütőbe tedd, és úgy süsd meg.

Túrós pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 50 dkg vaj
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg sajt
  • 1 tojássárgája

A túrót a vajjal morzsold össze. Szitáld hozzá a lisztet, és sózd meg ízlésed szerint. Az összegyúrt tésztát tedd legalább fél órára hűtőbe. Nyújtsd ki, és kend meg a tetejét tojássárgával. Szaggasd ki a tésztát, és szórd meg reszelt sajttal a tetejét. Előmelegített sütőben 30-35 percig süsd.

Magvas pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál tökmag
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál szezámmag

A lisztbe a vajat morzsold bele. Szórd bele a sütőport, az apróra vágott magvakat és a sót, majd keverd össze. Csinálj mélyedést a közepébe, és két felvert tojást, valamint a tejföl felét öntsd bele. Kezdd el összegyúrni, és apránként add hozzá a maradék tejfölt is. Nyújtsd ki ujjnyi vastagra, kockázd be a tetejét, majd a maradék felvert tojással kend be. Szaggasd ki, és sütőpapírral bélelt tepsibe tedd bele. Előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt süsd aranybarnára.

Vajas pogácsa

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg sajt
  • 12 dkg vaj
  • 5 evőkanál tej
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1 kiskanál cukor
  • 1 kiskanál só

A lisztbe morzsold bele a vajat. Az élesztőt langyos, cukros tejben futtasd fel. Két tojást, az élesztőt és a tejfölt keverd a liszthez, majd ízlésed szerint sózd meg. Tedd a tésztát lisztezett deszkára, és pihentesd legalább negyed órát. Nyújtsd ki, hajtsd négy rétegűre, majd ugyanezt még háromszor ismételd meg. Legvégül nyújtsd ujjnyi vastagra, és szaggasd ki. Kend meg felvert tojással a tetejét, és szórd meg sajttal. Előmelegített sütőben süsd meg.

Leadképünk a Dalla cucina, per te blogról származik.

Még nincs hozzászólás
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.