4 isteni vadhúsos recept

Szaftos vaddisznó és omlós nyúl

A vadhústól nem szabad megijedni, kicsit tovább kell pörkölni, mint a csirkét, de bátran próbálkozz vele.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A vadhúsok különlegesek, érdemes őket ilyen alkalmakra tartogatni. Némi konyhai jártasságot igényelnek, de a belőlük készült pörkölteket nehéz elrontani.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

A vadhúsokat tálalhatod főtt krumplival, tésztával, nokedlivel, de knédlivel is.

Nyúlpörkölt tejföllel

Hozzávalók:

  • 1 kg nyúlhús, például comb
  • 10 dkg zsír
  • 2 dl vörösbor
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 nagy pohár tejföl
  • fűszerpaprika
  • bors

A hagymát kockázd fel, majd a zsíron futtasd meg. Szórd rá a fűszerpaprikát, add hozzá a feldarabolt húst, és ízesítsd sóval, borssal.

Pirítsd meg, majd kevés vízzel öntsd fel, és párold. Amikor már félig megpuhult, öntsd rá a vörösbort, és hagyd, hogy azzal is összefőjön.

Ha  a hús kellőképpen puha, keverd hozzá a tejfölt, forrald össze, és már kész is.

Gombás-áfonyás vaddisznópörkölt

Hozzávalók:

  • 1,5 kg vaddisznócomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 vargánya
  • 1 sárgarépa
  • 1 dl vörösbor
  • 1 marék áfonya
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • fél zellergumó
  • 1 paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 2 babérlevél
  • fűszerpaprika
  • olaj
  • kakukkfű
  • bors

Vágd apróra a vöröshagymát, és pirítsd meg forró olajon. A sárgarépát szeleteld fel, a petrezselyemgyökeret reszeld le, és mindkettőt forgasd a hagymák közé, majd keverd hozzá a többi felaprított zöldséget. Hintsd meg az egészet fűszerpaprikával és a többi fűszerrel, majd rakd bele a kockákra vágott húst. Öntsd fel vízzel, és főzd lassú tűzön. Mikor majdnem kész, tedd bele az áfonyát, öntsd fel a vörösborral, és forrald össze.

Fácánpörkölt

Hozzávalók:

  • 2 fácán
  • 3 dl fehérbor
  • 2-3 vöröshagyma
  • 4-5 paradicsom
  • 3 paprika
  • olaj
  • fűszerpaprika
  • őrölt bors

Vágd apróra a vöröshagymát, és pirítsd üvegesre a felhevített olajon. Szórd meg fűszerpaprikával, sóval, borssal, és tedd bele a megtisztított, feldarabolt húst. Fedd le, és párold lassú tűzön, saját levében, fedő alatt.
Amikor a hús félig megpuhult, add hozzá a paradicsomot és a zöldpaprikát, öntsd fel fehérborral, és fedő alatt párold puhára.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Részeges őzpörkölt

Hozzávalók:

  • 1,5 kg őzhús
  • 3-4 fej vöröshagyma
  • 1 paprika
  • fűszerpaprika - édes és csípős vegyesen
  • 2 dl vörösbor
  • olaj
  • bors

Vágd finomra a hagymát, és pirítsd meg az olajon, majd hintsd meg édes és csípős fűszerpaprikával vegyesen. A húst kockázd fel, és tedd a hagymára, majd nagyjából egy órán keresztül párold, pörköld benne. Amikor a hús már majdnem puha, ízesítsd sóval, borssal, öntsd rá a bort, és főzd, míg a hús puha nem lesz. 

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük