kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

4 isteni tavaszi piskóta

4 isteni tavaszi piskóta
Óriás képgalériával!

A piacon már megtalálod a tavasz lédús gyümölcseit, melyekből mesés süteményeket készíthetsz. Íme, néhány recept a bűnös nassoláshoz.

Forrás: Femina.hu
2010.04.25.

Málna, rebarbara, eper, ezek mind a tavaszi gyümölcsök táborát erősítik. Rengeteg vitamint tartalmaznak, de sütemények mellé is csodásak.

A tökéletes piskóta titka
A tökéletes piskóta titka
A legfinomabb gyümölcsös sütemények receptjei képpelA 7 legjobb édesség, ami alig hizlal17 csodás desszertA legfinomabb muffinokÍgy készül a tökéletes linzertésztaCsokis sütik minden alkalomraFrissítő-hűsítő levesekCsodaszép cupcake-variációkMinden, ami a tökéletes sütihez kell17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!

Piskótát sütni nem nagy dolog, mint ahogyan azt sokan gondolják, csak be kell tartani néhány követelményt. Például ne nyitogasd a sütőt, mert a piskóta összeesik. Még több tippért nézd meg fenti galériánkat!

Málnás-vajas piskóta

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 5 tojás
  • 2 evőkanál rum
  • 1 csomag csokis tortadara
  • 1 kiskanál sütőpor

A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgákat a cukorral és a vajjal keverd habosra. A sütőporos lisztet szitáld bele, majd add hozzá a tortadarát és a rumot is. Végül verd kemény habbá a fehérjét, és óvatosan forgasd bele a lisztes masszába.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a tésztát. A málnát mosd meg, hagyd lecsepegni, majd szórd rá a tészta tetejére. Előmelegített sütőben süsd meg.

Almás piskóta

Hozzávalók:

  • 40 dkg alma
  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg cukor
  • 12 dkg vaj
  • 3 egész tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál fahéj

A vajat a cukorral és a tojással keverd habosra. Szitáld bele a sütőporral és a vaníliás cukorral vegyített lisztet, illetve a fahéjat is. Az almákat hámozd meg, majd reszeld le. Keverd bele a tésztába, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntsd bele. Előmelegített sütőben süsd körülbelül fél órát, majd porcukorral megszórva tálald.

Rebarbarás piskóta

Hozzávalók:

  • 60 dkg rebarbara
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg puha vaj
  • 10 dkg cukor
  • 5 tojás
  • 5 dkg darált mandula
  • 2 evőkanál vaníliás cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál citromlé

A rebarbarát mosd meg, szedd le a külső héját, és darabold fel. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra, majd egyesével keverj hozzá két egész tojást és három sárgáját is. Végül szitáld bele a sütőporos lisztet és az étkezési keményítőt. Egy tortaformát vajazz ki, és öntsd bele a tésztát. A rebarbaradarabokat nyomkodd picit bele a tészta tetejébe, és előmelegített sütőben süsd körülbelül 25 percig. Míg sül, készítsd el a habot a tetejére. A maradék fehérjéből verj félkemény habot, óvatosan keverd hozzá a mandulát, és add hozzá a citromlevet is. Ha letelt a 25 perc, ezt a habot kend rá a tésztára, majd tedd vissza a sütőbe, és egészen addig süsd, míg a hab rózsaszín színt nem kap.

Betöltés...

Epres piskótatekercs

Hozzávalók a tésztához:

  • 3 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál porcukor

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 40 dkg eper
  • 25 dkg krémtúró
  • 4 dl joghurt
  • 2 púpozott evőkanál zselatinpor
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál liszt

A tojásokat válaszd ketté, és a sárgákat a porcukor felével keverd habosra. Szórd bele a lisztet, majd óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Egy kivajazott, kilisztezett tepsibe öntsd bele a tésztát, és előmelegített sütőben 10-12 perc alatt süsd készre. Amikor kész, borítsd nedves konyharuhára, és vigyázva, hogy nehogy eltörjön, tekerd fel, és hagyd így kihűlni. A zselatint a tejjel langyosítsd fel folytonos kevergetés közben. Add hozzá a joghurtot, a krémtúrót, és ízlés szerint annyi cukrot tegyél bele, amilyen édesre szeretnéd. A megmosott, összetört epret is keverd hozzá, majd a kitekert piskótára kend rá a masszát. Tekerd vissza, és tedd hűtőbe néhány órára.

Még nincs hozzászólás
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.