4 isteni, szaftos paprikás csirke receptje

Ideje elővenni a jól bevált, régi fazekat, beledarabolni a csirkét, a paprikát, a paradicsomot, majd fogadni az elismerést.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A paprikás csirke vagy csirkepaprikás - kinek hogy tetszik - az egyik legjellegzetesebb hungarikum. Magyaros íze összetéveszthetetlen bármi mással, hála a vöröshagymának, a paradicsomnak és a paprikának.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ha hiányoznak az otthoni ízek, próbáld ki receptjeinket, és készíts egy kiadós fogást! Tálalj hozzá nokedlit, és felejtsd el a fogyókúrát!

Hagyományos paprikás csirke

Hozzávalók:

  • 1 kg csirke
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg zöldpaprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál pirospaprika

A szalonnát csíkozd fel, és az olajon pirítsd üvegesre. Keverd hozzá a felaprított vöröshagymát, majd, ha megdinsztelődött, szórd rá a pirospaprikát. Gyorsan add hozzá a csirkét, nehogy a paprika megégjen, és öntsd fel 2 dl vízzel. Sózd meg ízlésed szerint, majd keverd hozzá a paradicsomot és a paprikát. Fedő alatt főzd készre, és nokedlivel tálald.

Tejfölös paprikás csirke

Hozzávalók:

  • 2 kg csirke
  • 10 dkg zöldpaprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 4 dl tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 dkg liszt
  • 1 púpozott evőkanál pirospaprika
  • fél dl olaj

A hagymát, a paradicsomot és a paprikát aprítsd fel. A hagymát pici olajon dinszteld meg, majd vedd le a tűzről, és szórd bele a pirospaprikát. A feldarabolt csirkét, valamint a feldarabolt zöldségeket add hozzá, és ízlésed szerint sózd meg. Öntsd fel pici vízzel, és fedő alatt párold a húst puhára. A lisztet a tejföllel és egy kávéspohár vízzel keverd össze alaposan. Vedd ki a húsdarabokat a szaftból, és tedd félre. A paprikás levet sűrítsd be a tejfölös, lisztes masszával, majd tedd vissza a húsokat, keverd össze, és már tálalhatod is.

Csípős paprikás csirke

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csirke
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 2 dl tejföl
  • 2 zöldpaprika
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 hegyes erős paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 evőkanál csípős pirospaprika
  • 1 teáskanál liszt

A megtisztított csirkét darabold fel, és picit sózd meg. Az apróra vágott szalonna zsírját süsd ki, és keverd össze az olajjal, majd a felaprított hagymát pirítsd meg rajta. Húzd le a tűzről, szórd meg a pirospaprikával, és tegyél bele két evőkanálnyi vizet. Tedd vissza a tűzre, add hozzá a húsdarabokat, és minden oldalukat pirítsd meg. Ha kifehéredtek, önts alá másfél pohárnyi vizet, fedd le, és párold majdnem puhára. Ha már elfőtte a levét, add hozzá a karikára vágott paprikákat és a felnegyedelt paradicsomot, valamint sózd meg ízlésed szerint. A lisztet a tejföllel keverd össze, és sűrítsd be vele a paprikást. Galuskával tálald!

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Csirkepaprikás gombával

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkecomb
  • 40 dkg gomba
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • olaj
  • őrölt kömény
  • bors

A felaprított hagymát és fokhagymát dinszteld meg pici olajon. A kockára vágott paprikát és paradicsomot, valamint a felszeletelt gombát add hozzá. Párold néhány percig, és tedd bele a megtisztított húsdarabokat. Szórd rá a pirospaprikát, sózd, borsozd, és öntsd fel pici vízzel. Párold puhára, majd a liszttel összekevert tejföllel habard be, és felrottyanás után már tálalhatod is.

Ezt is szeretjük