kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

4 isteni, szaftos paprikás csirke receptje

4 isteni, szaftos paprikás csirke receptje

Ideje elővenni a jól bevált, régi fazekat, beledarabolni a csirkét, a paprikát, a paradicsomot, majd fogadni az elismerést.

Szerző: Debreceni Andi
Forrás: Femina.hu
2010.09.10.

A paprikás csirke vagy csirkepaprikás - kinek hogy tetszik - az egyik legjellegzetesebb hungarikum. Magyaros íze összetéveszthetetlen bármi mással, hála a vöröshagymának, a paradicsomnak és a paprikának.

16 fortély a tökéletes húshoz
16 fortély a tökéletes húshoz
Képeken a legfinomabb fűszeres húsokÍnycsiklandó sültekA tökéletes házi gyros receptjeMilyen ételhez milyen bor illik?13 súlyos konyhai bakiFinomságok a hidegben7 recept vacsorára 30 perc alatt A legkedveltebb hazai specialitások17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!14 konyhai praktika, amit ismerned kell!

Ha hiányoznak az otthoni ízek, próbáld ki receptjeinket, és készíts egy kiadós fogást! Tálalj hozzá nokedlit, és felejtsd el a fogyókúrát!

Hagyományos paprikás csirke

Hozzávalók:

  • 1 kg csirke
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg zöldpaprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál pirospaprika

A szalonnát csíkozd fel, és az olajon pirítsd üvegesre. Keverd hozzá a felaprított vöröshagymát, majd, ha megdinsztelődött, szórd rá a pirospaprikát. Gyorsan add hozzá a csirkét, nehogy a paprika megégjen, és öntsd fel 2 dl vízzel. Sózd meg ízlésed szerint, majd keverd hozzá a paradicsomot és a paprikát. Fedő alatt főzd készre, és nokedlivel tálald.

Tejfölös paprikás csirke

Hozzávalók:

  • 2 kg csirke
  • 10 dkg zöldpaprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 4 dl tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 dkg liszt
  • 1 púpozott evőkanál pirospaprika
  • fél dl olaj

A hagymát, a paradicsomot és a paprikát aprítsd fel. A hagymát pici olajon dinszteld meg, majd vedd le a tűzről, és szórd bele a pirospaprikát. A feldarabolt csirkét, valamint a feldarabolt zöldségeket add hozzá, és ízlésed szerint sózd meg. Öntsd fel pici vízzel, és fedő alatt párold a húst puhára. A lisztet a tejföllel és egy kávéspohár vízzel keverd össze alaposan. Vedd ki a húsdarabokat a szaftból, és tedd félre. A paprikás levet sűrítsd be a tejfölös, lisztes masszával, majd tedd vissza a húsokat, keverd össze, és már tálalhatod is.

Csípős paprikás csirke

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csirke
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 2 dl tejföl
  • 2 zöldpaprika
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 hegyes erős paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 evőkanál csípős pirospaprika
  • 1 teáskanál liszt

A megtisztított csirkét darabold fel, és picit sózd meg. Az apróra vágott szalonna zsírját süsd ki, és keverd össze az olajjal, majd a felaprított hagymát pirítsd meg rajta. Húzd le a tűzről, szórd meg a pirospaprikával, és tegyél bele két evőkanálnyi vizet. Tedd vissza a tűzre, add hozzá a húsdarabokat, és minden oldalukat pirítsd meg. Ha kifehéredtek, önts alá másfél pohárnyi vizet, fedd le, és párold majdnem puhára. Ha már elfőtte a levét, add hozzá a karikára vágott paprikákat és a felnegyedelt paradicsomot, valamint sózd meg ízlésed szerint. A lisztet a tejföllel keverd össze, és sűrítsd be vele a paprikást. Galuskával tálald!

Betöltés...

Csirkepaprikás gombával

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkecomb
  • 40 dkg gomba
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • olaj
  • őrölt kömény
  • bors

A felaprított hagymát és fokhagymát dinszteld meg pici olajon. A kockára vágott paprikát és paradicsomot, valamint a felszeletelt gombát add hozzá. Párold néhány percig, és tedd bele a megtisztított húsdarabokat. Szórd rá a pirospaprikát, sózd, borsozd, és öntsd fel pici vízzel. Párold puhára, majd a liszttel összekevert tejföllel habard be, és felrottyanás után már tálalhatod is.

Még nincs hozzászólás
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.