4 isteni rakott tészta

Bár a tészta a diétázók körében szitokszónak számít, íme, néhány ínycsiklandó recept, amiért még ők is meggondolják, hogy érdemes-e fogyókúrázniuk.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tészta sokak kedvence, legyen szó gyerekekről vagy felnőttekről. Készíthető egyszerűen szósszal, de ha különlegesebb fogást tervezel vacsorára, akkor süsd össze.

14 csodás étel krumplival

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az összesült ízek és az olvadt sajt a tészta tetején ellenállhatatlan. Vendégsékor is ideális választás, mert egyszerre sok készthető belőle, kevés időráfordítással.

Sonkás-sajtos rakott tészta

Hozzávalók:

  • 20 dkg sonka
  • 20 dkg trappista sajt
  • 4 tojás
  • 2 doboz tejföl
  • 1 csomag makaróni
  • olaj

A tésztát főzd ki, és tedd bele egy kiolajozott tepsibe. A sonkát kockázd fel és pirítsd meg.

Öntsd hozzá a tejfölt, keverd bele a tojásokat, és reszeld bele a sajt nagy részét. Öntsd rá a tésztára, és a maradék sajtot reszeld rá. Addig süsd, míg a teteje meg nem pirul.

Hortobágyi rakott tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg fodros nagykockatészta
  • 30 dkg darált hús
  • 20 dkg trappista sajt
  • 3 dl tejföl
  • 1 fej hagyma
  • olaj
  • pirospaprika
  • étkezési keményítő

Az apróra vágott hagymát olajon pirítsd meg, majd öntsd rá a húst. Pirospaprikával szórd meg, öntsd fel vízzel, és készíts belőle pörköltet. Ha a hús puha, a tejföllel és az étkezési keményítővel habard be. A tésztát főzd meg sós vízben. Egy tűzálló tál aljába tedd bele a húsos keverék felét. Erre tedd rá a tésztát, majd végül a maradék szószt. A sajtot reszeld le, és szórd meg vele a tetejét. Előmelegített sütőben süsd meg.

Tejszínes-gombás rakott tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg csavart tészta
  • 50 dkg gomba
  • 20 dkg sonka
  • 3 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • olaj
  • pirospaprika
  • majoránna
  • rozmaring

A tésztát sós vízben főzd meg. A hagymát aprózd fel, majd olajon pirítsd meg, és tedd bele a felvágott sonkát és gombát. Sózd ízlés szerint, és párold meg. Egy tepsibe önts egy kis olajat, majd a megfőzött tészta felét tedd bele. A párolt dolgok felét öntsd rá, majd még egy réteg tészta, utána a maradék párolt gomba és sonka. A tejszínt keverd össze a fűszerekkel, és zúzd bele a fokhagymát, öntsd rá a tésztára, majd süsd meg.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Padlizsános-lecsós rakott tészta

Hozzávalók:

  • 25 dkg metélt tészta vagy spagetti
  • 10 dkg trappista sajt
  • 5 paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 fej hagyma
  • 2 paprika
  • 1 nagyobb padlizsán
  • 1 kis doboz konzervkukorica
  • olívaolaj
  • bors

A padlizsánt hámozd meg, szeleteld fel, majd áztasd sós vízbe. A hagymát aprózd fel, és olajon dinszteld meg. A felkockázott paprikát, paradicsomot öntsd rá, tegyél rá vizet, sózd, borsozd ízlés szerint, és párold meg. Keverd hozzá a lecsöpögtetett kukoricát és a zúzott fokhagymát. A padlizsánszeleteket tedd egy kisebb méretű, kivajazott tepsi aljába. A sós vízben megfőzött tésztát keverd össze a lecsóval, és öntsd a padlizsánokra. Egyengesd el, és reszelj a tetejére sajtot. Előmelegített sütőben süsd aranybarnára.

Ezt is szeretjük