4 isteni rakott karfiol variáció

Egy zöldség és négy különböző főétel, melyek jól jönnek egy hosszú, fárasztó nap után. Szinte csak bedobod a sütőbe, és kész is. Ráadásul a karfiol nagyon egészséges.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A karfiol C-vitaminban igencsak gazdag zöldség, így nagyon is ajánlott a fogyasztása. A következő rakottasok laktatóak, és gyorsan elkészíthetőek, nem mellesleg finomak is.

20 extra hatékony zsírégető zöldség

Nézegess képeket!

Elolvasom

Megszórhatod egyszerűen pirított zsemlemorzsával is, de felturbózhatod hússal vagy sajttal. Amihez éppen kedved van.

Klasszikus rakott karfiol

Hozzávalók:

  • 1 kg karfiol
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 3 dl tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 tojás
  • 1 csésze rizs
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • olaj
  • zsemlemorzsa
  • pirospaprika
  • bors

A karfiolt bontsd rózsákra, és sós vízben főzd félpuhára. Az egyik vöröshagymát aprózd fel, majd dinszteld meg. Szórd meg pirospaprikával, tedd rá a húst, valamint a paradicsomot és a paprikát. Ízlésed szerint fűszerezd sóval, borssal, és fedő alatt párold puhára. A másik hagymát szintén aprítsd fel, és némi olajon dinszteld meg, majd tedd bele a már megmosott rizst. Pirítsd 1-2 percig, és engedd fel 2 csésze forró vízzel. Főzd félpuhára. Egy jénai tálat kenj meg olajjal, és helyezz rá egy réteg karfiolt. Erre tegyél egy sor rizst, egy sor húst, majd megint rizst, végül a maradék karfiolt. A tojást a tejföllel alaposan keverd ki, és öntsd rá a karfiol tetejére. Szórd meg zsemlemorzsával, és előmelegített sütőben süsd meg.

Sajtos rakott karfiol

Hozzávalók:

  • 1 kg karfiol
  • 20 dkg sonka
  • 10 dkg krémsajt
  • 10 dkg kemény sajt
  • 10 dkg vaj
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 csokor petrezselyem
  • őrölt szerecsendió
  • bors

A karfiolt szedd rózsákra, és sós vízben főzd meg. A sonkát és a petrezselymet aprítsd fel, és a vajon pirítsd meg. Tedd bele a karfiolt is, és körülbelül 5 percig párold őket együtt. A tejfölt és a krémsajtot keverd össze, majd fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. Egy tűzálló tálat vajazz ki, és szórd bele a sonkás karfiolt. Locsold meg a tejfölös szósszal. Reszeld rá a tetejére a sajtot, és előmelegített sütőben süsd meg.

Sárgarépás karfiol

Hozzávalók:

  • 60 dkg karfiol
  • 20 dkg sárgarépa
  • 10 dkg trappista sajt
  • 3 dl natúr joghurt
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál vaj

A karfiolt bontsd rózsákra, és sós vízben főzd meg, majd hagyd lecsepegni. A répát hámozd meg, szeleteld fel, ezután pedig némi vajon párold puhára. Egy tűzálló tálat vajazz ki, és tedd bele a karfiol felét. Szórd rá a répát, és tedd a tetejére a maradék karfiolt. A joghurtot a tojással és az apróra vágott petrezselyemmel keverd össze, és ízlésed szerint ízesítsd sóval, borssal. Locsold rá a karfiol tetejére, majd szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben süsd meg.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Tojásos rakott karfiol

Hozzávalók:

  • 1 kg karfiol
  • 25 dkg darált hús
  • 5 tojás
  • 5 dkg trappista sajt
  • 1 pohár tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 evőkanál vaj
  • pirospaprika
  • bors

A hagymát aprítsd fel, és pici olajon párold üvegesre. Tedd rá a húst, majd szórd meg pirospaprikával, és alaposan keverd össze. Add hozzá a zöldpaprikát, a paradicsomot, és párold a húst puhára. A karfiolt szedd rózsákra, és sós vízben főzd meg. Egy tűzálló tál alját locsold meg a pörkölt szaftjával, és tedd rá a karfiol felét. A megfőzött tojásokat karikázd fel, és rétegezd a karfiolra. A tetejére tedd rá a húst, a maradék karfiolt, és picit sózd, borsozd meg az egészet. Végül locsold meg tejföllel, és szórd meg reszelt sajttal a tetejét. Előmelegített sütőben süsd készre.

OLVASD EL EZT IS!

husosrakottas 5
  • tészta
  • rakott étel

4 gyors rakott tészta

Ezt is szeretjük