kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

4 hipergyors almatortarecept

4 hipergyors almatortarecept

Az alma nemcsak kitűnő fogyókúrás étek, de süteményekbe is remek. Ismerj meg négy gyors tortareceptet, és készítsd el őket.

Forrás: Femina.hu
2010.02.16.

Az alma télen-nyáron olcsó, hideg helyen pedig több hónapig is eláll, bár ma már szerencsére nem kell tartani attól, hogy a zöldségesnél nem akad friss.

Minden, ami a tökéletes sütihez kell
Minden, ami a tökéletes sütihez kell
A legfinomabb gyümölcsös sütemények receptjei képpelA legfinomabb muffinokCsodaszép cupcake-variációk17 csodás desszertÍgy készül a tökéletes linzertésztaCsokis sütik minden alkalomraA 7 legjobb édesség, ami alig hizlalA tökéletes piskóta titka17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!Csodás koktélok

Az alma ráadásul nem drága, és tökéletes alapanyag szinte bármilyen süteménybe.

Mazsolás almatorta

Hozzávalók:

  • 1 kg alma
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg babapiskóta
  • 5 dkg mazsola
  • 3 dl szűrt almalé
  • 1 citrom
  • fél zacskó vaníliaízű pudingpor
  • csipetnyi őrölt fahéj

A cukrot a mazsolával, a fahéjjal, a reszelt citromhéjjal és annak levével, illetve az almalé felével keverd össze, és forrald fel. A meghámozott, felkockázott almát szórd bele az almalébe, és párold néhány percig. A maradék almalébe öntsd bele a pudingport, és főzd néhány percig.

A felét öntsd őzgerincformába, és hagyd megdermedni. Tedd a tetejére a piskótakorong egy részét, majd arra öntsd rá a mazsolás almakrémet. Mehet rá még egy réteg piskóta, majd a maradék zselatinos massza. Tedd hűtőbe, hogy megdermedjen, és már tálalhatod is.

Amerikai almatorta

Hozzávalók:

  • 10 dkg kristálycukor
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 alma
  • 2 tojás
  • fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • 1 citrom

Az almákat hámozd meg, majd szeleteld fel. Egy tortaformát vajazz ki, és tedd az aljára a szeleteket. 5 dkg cukorba tegyél egy kevés fahéjat, majd hintsd meg vele az almát. A vajat olvaszd fel, és keverd hozzá a tojásokat, a sütőport, a vaníliás cukrot, a tejet, a lisztet, és reszeld bele a citrom héját. Keverd össze alaposan, majd öntsd a cukrozott alma tetejére. Süsd meg, ha kihűlt, öntsd ki, hagyd úgy, hogy az alma kerüljön a tetejére, és már eheted is.

Angol almatorta

Hozzávalók a tésztához:

  • 15 dkg finomliszt
  • 7 dkg vaj
  • fél dl víz
  • csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 4-5 evőkanál barnacukor
  • 1 kg alma
  • fél mokkáskanál őrölt szegfűszeg

A lisztet a vajjal morzsold össze, és önts bele annyi vizet, hogy félkemény tésztát kapj. Tedd hűtőbe, és pihentesd fél órát. Az almát kockázd fel, és a szegfűszeges cukorral keverd össze. Egy kisebb tepsibe vagy hőálló, kerámia piteformába öntsd bele az almát. A tésztát nyújtsd ki a tepsi méretére, és fedd le vele. Közepes lángra előmelegített sütőben süsd meg, ha kihűlt, szórd meg porcukorral.

Tarte Tatin

Hozzávalók 6-8 szelethez:

  • 3-4 nem túl édes alma
  • 5 dkg vaj
  • 8 dkg kristálycukor
  • 250 g kész leveles tészta
  • a tálaláshoz tejszín

Az almákat negyedeld fel, vágd ki a magházukat, de ne hámozd meg őket. A sütőt melegítsd elő 220 fokra. Végy elő egy kerek piteformát, aminek viszonylag magas a széle, vagy egy olyan serpenyőt, aminek nem műanyag a nyele, és sütőbe is tolható.
Kend szét a vajat rajta, nem baj, ha nem egyenletes. Szórd a serpenyő aljára a cukrot. Az almákat fektesd körbe héjukkal lefelé.
A tésztából vágj a serpenyő méreténél kicsit nagyobb korongokat, és fektesd az almákra. Gyűrd be a serpenyőbe a tészta szélét. 15-20 percig süsd, amíg a tészta meg nem pirul. Óvatosan borítsd egy tálra, így az almák kerülnek a torta tetejére. A tejszínt lazán verd fel, kis cukorral ízesítsd, és tegyél egy kanálnyit a tortaszeletek mellé.

Még nincs hozzászólás

A tökéletes túrós bukta receptje

Legyen szó édes vagy sós változatról, szárazról vagy zsírosról, tehénről vagy juhról, a túrót mindenhogy szeretjük. Pláne, ha sütiben van.
Recept

Almás pite receptek - Ellestük a nagyi titkait

Habár a mamád valószínűleg gyakorlott pitesütő, te is bátran próbálkozz meg vele, amihez most a nagyitól lestünk el trükköket.
Recept
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.