kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

4 gyors magyaros vacsora

4 gyors magyaros vacsora

A napi pörgés után mindenkinek jólesik leülni és beszélgetni egy finom vacsora mellett. Ezek a receptek finomak, gyorsan elkészülsz velük, így a családra is bőven marad időd.

Szerző: Tóth Kata
Forrás: Femina.hu
2009.03.12.

Gyors rizses hús

Hozzávalók:

  • 30 dkg csíkokra vágott pulykamell
  • 1 evőkanál olaj
  • 20 dkg felszeletelt, friss gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 fej lilahagyma felszeletelve
  • 2-3 evőkanál zöldborsó
  • 15 dkg füstölt sajt
  • bors
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 csomag gyors rizs

A serpenyőbe öntsd bele az olívaolajat, a fűszereket, add hozzá a mustárt, a fokhagymát és a lilahagymát. 2 percig pirítsd, majd add hozzá a húst, amit piríts tovább.

Ha már majdnem kész, tedd bele a gombát és a borsót. A rizst eközben külön főzd meg, majd, ha már a gomba is kissé megpirult, öntsd bele a rizst a serpenyőbe. Jól keverd össze, még 1 percig süsd az egészet együtt, majd tányérokra téve szórd meg reszelt sajttal.

Csirkemell sajttal-tejföllel

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell felszeletelve, kiklopfolva
  • 1 dl olaj
  • 40 dkg trappista sajt durvára reszelve
  • 5 dl tejföl

A felszeletelt, kiklopfolt csirkemellet kend be Vegetával, és az olajon mindkét oldalán kapasd meg a tepsiben, addig, míg szép fehér nem lesz a hús. A hússzeleteket öntsd le a fűszeres tejföllel, és szórd meg a sajttal. Addig süsd, míg kezd aranybarnára sülni a teteje.

Gyors csirkebrassói

Hozzávalók:

  • 25 dkg kolozsvári szalonna
  • 25 dkg vöröshagyma
  • 70 dkg szűzpecsenye
  • 10 dkg fokhagyma
  • bors
  • kevés víz
  • 60 dkg burgonya

A szalonnát apró kockákra vágd fel, és kis olívaolajjal félig süsd meg. Vágd össze a hagymát, és tegyél bele sok fokhagymát. A húst kockára vágva sózd, borsozd, keverd hozzá a szalonnához, majd pirítsd készre. A krumplit süsd ropogósra, és egy kanál víz hozzáadásával keverd össze a raguval.

Betöltés...

Paprikás hústekercs

Hozzávalók:

  • 1 piros húsú paprika
  • 1 sárga húsú paprika
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg pulykamellfilé
  • 10 dkg szeletelt húsos szalonna

A paprikát mosd meg, vágd félbe, távolítsd el a magházat, majd forró olajban süsd meg. Amikor pöndörödik a héja, vedd ki az olajból, és húzd le. A fokhagymát hámozd meg, törd át. A húst mosd meg, szárítsd meg, és középen vágd meg, de ne vágd át. A húst vágd nagyon vékony szeletekre sózd meg, dörzsöld meg a fokhagymával, majd tedd rá a sült paprikákat. Szorosan tekerd fel, és a tekercset bugyoláld be a szeletelt szalonnával, majd csomagold alufóliába. A sütőt kapcsold 200 fokra. Helyezd tepsibe a tekercseket, tedd a sütőbe, és 20 percig süsd. Amikor eltelt ez az idő, a tekercseket csomagold ki, locsold meg a paprika visszamaradt olajával, pici vízzel, és tedd vissza, hogy a szalonna megpiruljon. Ha kellően piros, vedd ki a sütőből.

Még nincs hozzászólás
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.