4 gyors almatorta

Tejszínes, karamellás, diós

Itt az almaszezon, amit érdemes kihasználni, és minél finomabb almatorták készítésébe fogni. Adunk néhány ötletet.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ősz egyáltalán nem jelenti azt, hogy le kell mondanod a friss alapanyagokról. Irány a piac, végy egy-két kiló almát, és süss belőle igazán mesteri, ugyanakkor gyorsan elkészülő tortacsodákat.

Minden, ami a tökéletes sütihez kell

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ha nincs jó recepted hozzá, próbáld ki a mi ajánlatainkat, amelyek igazán finomak, és akkor is könnyen elkészíthetőek, ha egyelőre bizonytalanul mozogsz a konyhában.

Karamellás almatorta

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg karamella
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg darált dió
  • 5 dkg vaj
  • 2 alma
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 dkg élesztő
  • csipet só

A lisztet a vajjal és az élesztővel morzsold össze. Add hozzá a cukrot és a tejfölt, és gyúrd össze. Nyújtsd ki lisztezett deszkán, és egy tortaforma segítségével vágd méretre. A kivajazott, kilisztezett formába tedd bele, a megmaradt tésztát pedig nyomogasd a szélére, hogy pereme legyen.

Szórd rá a diót, majd a tetejére helyezd rá a cikkekre vágott almát. Előmelegített sütőben süsd kb. 20 percet. A karamellát olvaszd meg, locsold a forró sütire, és már tálalhatod is.

Orosz almatorta

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 20 dkg darált dió
  • 5 nagy alma
  • 4 kanál kakaópor
  • 3 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • tej

A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojásokkal verd habosra. A lisztet a sütőporral keverd össze, add hozzá a kakaót és a diót is, a tojásos keveréket, majd a meghámozott, lereszelt almával keverd össze. Ha túl sűrű a tészta, pici tejjel hígítsd fel. Egy tortaformát vajazz ki, és öntsd bele. Előmelegített sütőben körülbelül egy órát süsd.

Tejszínes almatorta

Hozzávalók:

  • 70 dkg alma
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg mandula
  • 5 evőkanál tej
  • 5 kiskanál vaníliás cukor
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 dkg élesztő
  • 1 tojás

A tejet melegítsd meg, és futtasd fel benne az élesztőt. A lisztbe morzsold bele a vajat, add hozzá az élesztőt, a cukrot, és gyúrd össze a tésztát. Meleg helyen kb. fél órát keleszd. A tésztát nyomkodd bele a kivajazott tortaformába. A cikkekre vágott almát nyomkodd a tetejébe, szórd rá a mandulát és a mazsolát. A tejszínt a vaníliás cukorral keverd össze, és öntsd rá az egészre. Előmelegített sütőben süsd készre.

Márványos almatorta

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg almapüré
  • 10 dkg habtejszín
  • 5 dkg csokoládé
  • 4 tojás
  • 4 alma
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 evőkanál tej

A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra, majd végül add hozzá a tojásokat. A lisztet a pudingporral és a sütőporral vegyítsd össze, majd a tejszínnel és az almapürével együtt keverd a vajas masszához. Egy tortaforma alját béleld ki sütőpapírral, és a tészta háromnegyedét öntsd bele. A maradék tésztába keverd bele a kakaót, a tejet és az apróra vágott csokit.

Öntsd a sötét tésztát a világos közepére, és egy villával húzz bele spirál alakban többször is, hogy márványos legyen. Az almákat hámozd meg, vágd félbe, szedd ki a magházukat. Domború felükkel felfelé egyenletesen oszlasd el őket a tészta tetején, majd előmelegített sütőbe süsd őket körülbelül 40 percig.

OLVASD EL EZT IS!

piskota 5
  • sütemény
  • túró

4 isteni szórt süti

Ezt is szeretjük