kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

4 gazdagon töltött csirke

4 gazdagon töltött csirke

Ha unod a rántott húst, itt az ideje, hogy valami új fogás után nézz. Olvasd el mesés töltött csirkés receptjeinket, és irány a konyha, hogy ki is próbáld őket!

Forrás: Femina.hu
2010.02.27.

A csirkét nem csak egészben, részeiben is töltheted. Ez adja különlegességét, mert így csak fantáziád és persze a vékony bőr szabja meg, hogy milyen finomságokkal tudod megtömködni.

16 fortély a tökéletes húshoz
16 fortély a tökéletes húshoz
Képeken a legfinomabb fűszeres húsokÍnycsiklandó sültek13 súlyos konyhai bakiA tökéletes házi gyros receptje7 recept vacsorára 30 perc alatt 7 finom tésztaételA legfinomabb muffinokA 7 legjobb tojásos ételMilyen ételhez milyen bor illik?Csodás koktélok

Ha kezdő háziasszony vagy, akkor sincs semmi veszve, hiszen ezeknek a recepteknek az elkészítése nem nagy ördöngösség. Csak arra figyelj, nehogy sérült bőrfelületű húst vásárolj.

Erdélyi töltött csirke

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • 20 dkg liba- vagy csirkemáj
  • 20 dkg gomba
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 4 tojás
  • 2 dl tej
  • 2 zsemle
  • 5 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • petrezselyemzöld
  • majoránna
  • bors

A zsemléket áztasd be a tejbe. Két tojást főzz keményre, majd a májjal, a gombával és a szalonnával együtt kockázd fel. A hagymát aprózd fel, és pici olajon pirítsd meg. Szórd bele a felvágott hozzávalókat, és kicsit párold meg. Üsd rá a két tojást, és süsd meg. Ha kész, hagyd kihűlni. A csirkét kívül-belül sózd meg ízlés szerint, és a belsejét majoránnával dörzsöld be. Töltsd meg a csirkét a töltelékkel, majd süsd meg.

Mozzarellával és paradicsommal töltött csirkecomb

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 paradicsom
  • 1 csomag mozzarella sajt
  • rozmaring
  • bazsalikom
  • bors

A paradicsomot és a mozzarellát vágd nagyon apró kockákra, és fűszerezd ízlésed szerint. Keverd össze az olívaolajjal. A csirkecombot töltsd meg a töltelékkel, és előmelegített sütőben süsd meg. Rizses körettel tálald.

Almával töltött csirke

Hozzávalók:

  • 1 csirke
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 2 dl tejföl
  • 1 alma
  • 1 dl bor
  • bors

A szalonnát szeleteld fel nagyon vékony és pici szeletekre, majd dugd be őket a csirke bőre alá. Az almát hámozd meg, majd vágd ketté, és tedd bele a csirkébe. A húst tedd egy tepsibe, és öntsd alá a bort. Lefedve párold egészen puhára. Ha puha, szedd ki az almát a közepéből, és aprózd fel, majd keverd el a tejföllel. A húst kicsit még süsd, majd a tejfölös öntettel tálald.

Betöltés...

Sárgarépával töltött csirkecomb

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkecomb
  • 20 dkg sárgarépa
  • 2 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál citromlé
  • petrezselyemzöld
  • bors

A sárgarépát pucold meg, majd reszeld le. A tojásokat főzd keményre, és aprózd fel. A répával, valamint a petrezselyemzölddel keverd össze. Ízlés szerint sózd, borsozd, végül a citromlével és a lereszelt vöröshagymával gyúrd össze. A tölteléket töltsd a csirke bőre alá. Tedd egy tűzálló tálba, fedd le a tetejét, és párold meg. Amikor levet ereszt, öntözgesd meg vele. Süsd készre, és már tálalhatod is.

Még nincs hozzászólás
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.