4 gazdag raguleves

Odakint óriási pelyhekben hullik a hó, és már attól kiráz a hideg, ha csak kinézel az ablakon? Íme, néhány raguleves-tipp, amivel felmelegítheted magad.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A ragulevesnek millió fajtája létezik, tulajdonképpen bármivel megbolondítható, csak ízlés kérdése.

15 csodás fűszernövény

Nézegess képeket!

Elolvasom

Sőt, cipóban vagy kenyérrel tálalva akár főfogás is lehet belőle. Nem utolsósorban pedig ezeken a hideg napokon igazán jól jön egy tányér gőzölgő étel.

Csirkés raguleves

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkeaprólék
  • 15 dkg borsó
  • 15 dkg gomba
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 sárgarépa
  • 1 vöröshagyma
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 evőkanál liszt
  • szárított petrezselyem
  • bors

A hagymát az olajon pirítsd üvegesre. A feldarabolt csirkeaprólékot add hozzá, majd sózd, borsozd, és önts rá két deci vizet.

Fedd le a tetejét, és párold puhára. A karikára vágott, megtisztított zöldséget add hozzá a húshoz, és szórd meg liszttel. Keverd alaposan össze, és öntsd fel vízzel. Forrald fel, majd tedd bele a zöldborsót és a gombát is. Sózd, borsozd, és hintsd meg a szárított petrezselyemmel. Néhány percig főzd, és már tálalhatod is.

Tárkonyos raguleves

Hozzávalók:

  • 60-70 dkg sertéscomb
  • 10 dkg zöldborsó
  • 3 szál petrezselyem
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 nagy répa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • babérlevél
  • tárkony
  • bors

A sertéscombot kockázd fel. Egy fazekat tölts meg vízzel, és tedd bele a húst. Amikor felforr, öntsd le róla a vizet. Az olajon pirítsd meg a sárgarépát. Tedd rá a húst, és újra öntsd fel vízzel. Tedd bele a petrezselymet, a paprikát, a paradicsomot, a hagymát, a fokhagymát, a babérlevelet, és ízlés szerint sózd, borsozd. Amikor a hús elkezd puhulni, tedd bele a borsót.
Egy kis tálban a mustárt keverd össze a tejföllel, és habard be vele a levest. Amikor már minden megfőtt, tedd bele a levesbe a tárkonyt.

Tejfölös raguleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkehús vagy aprólék
  • 30 dkg sertéslapocka
  • 20 dkg vegyes zöldség
  • 10 dkg karalábé
  • 10 dkg zöldborsó
  • 5 dkg gomba
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 dl olaj
  • 1 dkg liszt
  • 1 szelet zeller vagy zellerlevél
  • lestyánlevél
  • zöldpetrezselyem

A húst darabold fel, sózd meg, és az olajon pirítsd meg egy kicsit. Öntsd fel egy pohár vízzel, és párold félig puhára. A vizet, ha elfő, pótold. Amikor félig puha, tedd bele a karikára vágott vegyes zöldséget, majd öntsd fel vízzel. Amikor a zöldségek már félig megpuhultak, add hozzá a borsót és a felszeletelt gombát is. Ha már puha minden, tedd bele a petrezselymet, szórd meg liszttel, és főzd fel. Tejföllel tálald.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Erdélyi raguleves

Hozzávalók:

  • 3 dkg vaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 babérlevél
  • 1 csomag csirkeaprólék
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 dl tejföl

A zöldségeket tisztítsd meg, karikázd fel, majd a babérlevéllel tedd fel főni. A csirkeaprólékot tedd bele, majd ízlés szerint sózd meg. Egy serpenyőbe tedd bele a vajat és a lisztet, és készíts belőle rántást. Amikor a hús már megpuhult, sűrítsd be a rántással a levest, és főzd néhány percig. A lisztet és a tejfölt keverd csomómentesre egy kis tálkában, és tedd a levesbe. Főzd pár percig, és már tálalhatod is.

Ezt is szeretjük